HercegovinaKonjicKulturaVijestiZabava

NAJAVA U Konjicu večeras koncert hora „Pontanima“ Sarajevo

Večeras će u Konjicu u okviru manifestacije „Večeri duhovne muzike /iskustva bh višeglasja“  biti održan cjelovečernji koncert hora „Pontanima“ iz Sarajeva pod nazivom „Mostovi duše“. -https://radiokonjic.ba/konjic-veceras-cjelovecernji-koncert-hora-pontanima-sarajevo/

Koncert će biti održan na kamernoj sceni Narodnog univerziteta Konjic s početkom u 19 sati. Dirigent koncerta će biti Emir Mejremić.

Ovim koncertom će biti završena 15.manifestacija „Večeri duhovne muzike /iskustva bh višeglasja“ koju organizuje Centar za kulturu Narodnog univerziteta Konjic. 

konjic: večeras cjelovečernji koncert hora „pontanima“ sarajevo
Konjic: Večeras cjelovečernji koncert hora „Pontanima“ Sarajevo

Hor „Pontanima“, koji je formiran 1996.godine, na koncertima i nastupima izvodi muziku svih religijskih zajednica današnje BiH, osobito židovstva, pravoslavlja, islama i katoličanstva, te afro-američke i krišna kompozicije. U svom repertoaru također njeguje i svjetovnu muziku različitih kultura sa područja cijelog Balkana.

Danas u horu djeluju ljudi iz svih različitih religijskih i etničkih zaleđa i predstavljaju mikrokosmos, “BiH u malom”, te svjedoče kako različitost i otvorenost izgrađuju zajednicu u kojoj se svi uvažavaju.

Hor „Pontanima“ je dobitnih velikog broja domaćih i međunarodnih nagrada.

konjic: večeras cjelovečernji koncert hora „pontanima“ sarajevo

Centar za kulturu NU Konjic/ radiokonjic.ba/novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button