BiH

Kraj je radne sedmice…

Zbog izlijevanja ulja na kolovoz na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice (dionica Pašalići-Doborovci) saobraća se usporeno, uz asistenciju policije, javili su u petak ujutro iz BIHAMK-a.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja, kao i na smanjenu vidljivost (zbog magle) u jutarnjim satima. Kraj je radne sedmice pa tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekujemo pojačanu frekvenciju vozila. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, navode iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj (na dionici Poljice-Maglaj) svaki dan, osim nedjelje, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i kod tunela Klopče (lijeva strana), saobraća se jednom trakom uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju , ovakav režim saobraćaja je na snazi do okončanja radova.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button