Sport

Izbor najboljeg sportiste BiH: Žiri skratio liste kandidata

Tekvandoista Nedžad Husić, fudbaler Nemanja Bilbija i košarkaš Džanan Musa u najužoj su konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2022. godini.

Stručni žiri 22. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste BiH, manifestacije u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH na sjednici u Banjaluci skratio je danas liste nominovanih u svim kategorijama. U najužoj konkurenciji za najbolju sportistkinju su plivačica Lana Pudar, biciklistkinja Lejla Njemčević i odbojkašica Dajana Bošković.

Žiri je analizirao i redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipu, a u najužoj konkurenciji su ženska odbojkaška reprezentacija BiH, Hrvatski športski klub Zrinjski i muška košarkaška reprezentacija BiH.

Laureat nagrade za najboljeg trenera biće Stevan Ljubičić (odbojka), Goran Grahovac (plivanje) ili Sergej Jakirović (fudbal).

Kandidatkinje za najperspektivniju sportistkinju BiH su Jana Đerić (kik boks), Emina Sipović (karate), Dragana Matić (biciklizam), Marija Jokić (tekvando), Emina Omanović (atletika), Tea Kovačević (tenis) i Merjema Kišić (odbojka). Za najperspektivnijeg sportistu konkurišu Luka Pejić (karate), Anes Ćehajić (biciklizam), Emel Ljubuškić (biciklizam), Stefan Maksimović (rukomet) i Hamza Muharemović (atletika).

“Kao i na prethodnoj sjednici, i ovog puta smo bili na visini zadatka poštujući sportske kriterijume i rezultate koji su sportisti i ekipe postigli u ovoj sezoni. Nema sumnje da će i ovaj put nagrade biti uručene onima koji su to svojim trudom, zalaganjem i rezultatom najviše zaslužili. Donositi ovakve odluke nikada nije lako, ali vjerujem da ćemo 23. decembra kada bude svečano proglašenje dobiti nove heroje bh. sporta”, rekao je predsjednik žirija Nikola Nikić.

“Nezavisne novine” i Radio-televizija BiH već 22. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a osim pomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej – sportski uzor, najbolji sportista za osobe s invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca.

Svečana manifestacija biće održana 23. decembra u hotelu “Holidej” u Sarajevu s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT1.

Anadolija/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button