Nekategorisano

Bh. kandidat za Oskara: “Balada” Aide Begić večeras u Kino sali NU KONJIC

Novi film Aide Begić “Balada”, kandidat Bosne i Hercegovine u kategoriji za najbolji strani dugometražni film za nominaciju za nagradu Oskar, od danas je u kinima širom Bosne i Hercegovine.

Premijerno prikazivanje filma, u Konjicu , zakazano je za danas u 17:30 i 20 sati, u kino sali Narodnog univerziteta Konjic.

SADRŽAJ FILMA:

Film je priča o tridesetogodišnjoj Merjem-Meri, neambicioznoj domaćici i majci osmogodišnje Mile. Merijem se nakon deset godina bračnog života vraća u roditeljsku kuću, a ubrzo nakon povratka shvaća da je zarobljena u začaranom krugu provincijskih zakona i pravila, kao i u kompleksnim relacijama između ambiciozne majke i razmaženog mlađeg brata. Njena nada da će dobiti skrbništvo nad kćerkom je svakim danom sve manja jer nema priliku da nađe stalni posao. Jedino što je čini sretnom, a zbog čega je svi osuđuju, odlazak je na audiciju za film koji se snima u susjedstvu.

REDATELJ: Aida Begić | ŽANR: drama

ULOGE: Marija Pikić, Jasna Žalica, Slaven Vidak, Enes Kozličić, Lana Stanišić, Milan Tocinovski, Amar Čustović, Davor Golubović, Gaia Tanović

TRAJANJE FILMA: 116 min

Slični članci

Back to top button