Politika

Dodik napustio salu tokom govora Komšića; Sve što je rekao je čista laž, ne postoji NATO put BiH

Nakon inauguracije članova novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine zgradu ove institucije prvi su napustili novi član Predsjedništva iz RS Željka Cvijanović i njen stranački kolega i prethodnik Milorad Dodik.

Dodik se danas, iako je ranije izjavio da “mu ne pada na pamet da više uđe u ovu zgradu”, ipak pojavio u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

Dok je Komšić govorio, Dodik gledao u telefon

Nakon što je Cvijanović primila čestitke brojnih zvanica, napustila zgradu Predsjedništva. Što se Dodika tiče, kamere su ga snimile kako nije slušao govor Željka Komšića, već je svoju pažnju fokusirao na mobitel, a onda je tokom Komšićevog inauguralnog govora napustio salu u kojoj se održavala konstituirajuća sjednica Predsjedništva BiH.

Dodik se ubrzo oglasio i na Twitteru, gdje je objavio fotografiju kako sjedi van sale u kojoj se održavala konstituirajuća sjednica Predsjedništva BiH, dok je iza njega na ekranu u toku govor Željka Komšića.

– Sve što je Željko Komšić rekao u svom obraćanju je čista laž, zbog čega sam i napustio Konstitutivnu sjednicu dok je on govorio. Željko Komšić nije izabran od strane građana i građanki, kako to lažno tvrdi, nego ga je birao jedan dio Federacije, i to ne onaj koji je trebao, hrvatski narod, kako to nalaže Ustav BiH, nego bošnjački. 

Dok je Komšić govorio, Dodik gledao u telefon

Komšić je prevarama i lažima došao do pozicije u Predsjedništvu i po četvrti put oteo Ustavom definisano pravo hrvatskom narodu da bude biran, a istim spletkama koristio se i sve ove četiri godine koje smo obavljali dužnost kolektivnog šefa, da svoje lične stavove predstavi kao zvanični stav Predsjedništva.

Dodik napustio salu tokom govora Komšića: On i Željka Cvijanović prvi otišli

Sve što je rekao o integracijama, saradnji s NATO-om je izmišljotina. Ne postoji NATO put BiH, nema usaglašenog stava o članstvu, postoji samo saradnja i ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem još jednom je pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće. To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu – napisao je Dodik na Twitteru. 

Avaz

Slični članci

Back to top button