KonjicSport

Igman bez Drljevića i Mahmića protiv Slobode

Posljednje 19.kolo jesenjeg dijela prvenstva Premijer ligi Bosne i Hercegovine propustit će trinaest fudbalera, kao i dva trenera.

Oslabljen je Igman, Zrinjski u derbiju bez ključnog igrača, oslabljeni i Velež, Široki, Leotar, Posušje.

Tako je za igrače koji će propustiti 19. kolo gotov ovaj dio sezone, jer nakon narednog meča slijedi pauza koja će trajati tri mjeseca.

Amer Drljević i Azur Mahmić propuštaju duel svog Igmana protiv Slobode u gostima, a Tuzlacima će nedostajati Adam Vošnjak.

Što se trenera tiče, na klupama Širokog Brijega i Leotara neće biti Ivice Barbarića koji je skupio tri žuta kartona, odnosno Marka Maksimovića koji je danas pocrvenio u porazu od Borca.

Široki Brijeg će biti oslabljen i neigranjem Ilije Mašića i Branimira Barišića, koji imaju po tri žuta kartona, te neće nastupiti protiv Tuzla Cityja, u čijim redovima iz istog razloga neće biti Ajdina Nukića.

Dejan Uzelac i Đoko Milović neće moći igrati za Leotar protiv Sarajeva, dok Emir Halilović i Frane Ikić neće biti u sastavu Veleža za meč protiv Sloge u Gabeli.

Zrinjski će biti jako oslabljen u derbiju protiv Borca, jer će ga dočekati bez Slobodana Jakovljevića, dok će Posušju faliti Arijan Brković u duelu sa Željezničarom na Grbavici. Plavi će, što je od ranije poznato, biti bez Santosa, koji ima crveni karton…

Raspored 19. kola Premijer lige BiH:

Subota, 19. novembar:

13:00 Velež – Sloga (Arena Sport)

13:00 Željezničar – Posušje (Moja TV)

17:00 Široki Brijeg – Tuzla City (Arena Sport)

Nedjelja, 20.novembar:

13:00 Sloboda – Igman (Arena Sport)

13:00 Leotar – Sarajevo (Moja TV)

15:00 Zrinjski – Borac (Arena Sport)

E.N./Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button