BiHSport

Pred oslabljenim Zmajevima težak zadatak: Francuska sa 18-godišnjim čudom dočekuje BiH

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras u francuskom Pauu očekuje jako težak ispit u 10. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Igrat će desetkovani Zmajevi protiv snažne Francuske, koja će biti predvođena svojim 18-godišnjim čudom, koje je već zaludjelo i fanove “preko bare” – u Sjedinjenimi Američkim Državama.

Naravno, radi se o mladom Victoru Wembanyami, koji igra za ekipu Metropolitansa, ima tek 18 godina, a visok je 221 centimetar, te su svi apsolutno sigurno da je on naredne godine prvi izbor na NBA Draftu.

Wembanyama plijeni svojom visinom, ali i, uzevši nju u obzir, nevjerovatno elegantnim pokretima i sjajnim talentom za igru pod obručima.

Podsjetimo, BiH je na ovom okupljanju bez Jusufa Nurkića, Džanana Muse, Miralema Halilovića i Emira Sulejmanovića, a povrijeđeni su na isto stigli Edin Atić i John Roberson, pa ni oni neće igrati.

Prije tri dana je BiH u Skenderiji savladala Mađarsku i ostala u igri za plasman na SP, ali jasno je da joj je večeras potrebno čudo protiv Francuske….

Utakmica počinje u 20.30h, a prijenos je na Sport Klubu 3.

scsport.ba /Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button