Svijet

Eksplozija u centru Istanbula, najmanje 11 osoba povrijeđeno

U eksploziji na čuvenom istanbulskom šetalištu Istiklal, povrijeđeno je najmanje 11 osoba.

Do eksplozije je došlo dok se na ulici nalazio veliki broj prolaznika prema prvim podacima povrijeđeno je najmanje 11 osoba. Do eksplozije je došlo u 16 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu. Eksplozija se desila ispred zgrade broj 190.

Na lice mjesta se uputio veliki broj vozila hitnih službi, policije, vatrogasaca i hitne pomoći. Nakon eksplozije došlo je do panike među prolaznicima. Zvuk eksplozije čuo se i u susjednim dijelovima grada.

“Imamo poginulih i ranjenih”, kazao je guverner Istanbula Ali Yerlikaya.

Gradonačelnik Istanbula, Ekrem Imamoglu pozvao je građane da se udalje od mjesta događaja i suzdrže od poteza koji bi mogli da dovedu do panike. Naglasio je da će odgovorne službe dati tačne informacije.

Hitne službe su zatvorile ulicu i evakuišu civile iz područja. Za sada nisu poznati uzroci koji su doveli do eksplozije. Broj od 11 povrijeđenih nije konačan.

Turska regulatorna agencija zabranila je medijskim kućama da snimaju na mjestu eksplozije. Iz Crvenog križa su saopćili da još uvijek nema povećane potrebe za doniranjem krvi.

Glavni tužitelj ureda u Istnabulu započeo je istragu da li se radi o terorističkom napadu. Na slučaju radi pet tužitelja.

novikonjic.ba/klix.ba

Slični članci

Back to top button