Novi Konjic

SVE ZA ZDRAVLJE U Konjicu danas svečano otvorena "Biljoteka Eliksir" (FOTO)

-Mali dio atmosfere sa današnjeg otvorenja Biljoteke Eliksir u Konjicu! 

Uz podršku Grada Konjica počela obuka 30 mladih preduzetnika Impakt projekta poslovnih ideja

Trideset Konjičana i Konjičanki prijavilo je svoje biznis ideje, koje će kroz obuku, koja je počela danas u sali Gradskog vijeća, naučiti kako ih i realizovati i njima će biti na raspolaganju finansijska podrška u iznosu do 5.000 KM.

DOBRA VIJEST IZ GSS PRENJ: U kanjonu Ljute lociran i spašen izgubljeni muškarac

Pripadnici GSS Prenj od jutros su na terenu u potrazi za muškom osobom koja je, prema riječima svjedoka, svojevoljno napustila dom i krenula u nepoznatom pravcu.

Nema zakonskih prepreka za usvajanje Zakona o minimalnoj plati

Ne postoje nikakve zakonske ili bilo koje druge prepreke za donošenje Zakona o minimalnoj plati. To je činjenica i svako stavljanje upitnika iznad Zakona o minimalnoj plati predstavlja pokušaj unošenja smutnje i želju da se odgodi zakonsko regulisanje minimalne plate u Federaciji BiH. Time se radnici i radnice žele i dalje prepuštati (ne)milosti poslodavaca, tretirati kao moderno roblje i ostaviti na dnu ljestvice kada su u pitanju plate ne samo u Evropi, već i u svijetu.

Željo večeras dočekuje Borac, a Tuzla City gostuje na Pecari u zaostalim utakmicama

Večeras su na rasporedu dvije zaostale utakmice 29. kola Premijer lige BiH. Željezničar dočekuje Borac, a Tuzla City gostuje Širokom Brijegu.

U Dunavu pronađeno beživotno tijelo, vjeruje se da je riječ o Splićaninu Mateju Perišu

Tijelo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje u Beogradu. Kako saznaje “Blic”, garderoba na muškarcu načelno odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Na krilima dobrog / Čapljina miriše na "Lastu": Svečano otvorena tvornica koja će oživjeti Hercegovinu

Službeno je u rad puštena čapljinska ''Lasta'', tvornica keksa i vafla po kojoj je Čapljina više od pola stoljeća bila poznata širom svijeta.

Počela Merhametova akcija – Kurbani u BiH, Mekki i Australiji

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” započelo je s akcijom “Kurban 2022./1443.”. Ta humanitarna organizacija će kurbane nabavljati u Bosni i Hercegovini, Saudijskoj Arabiji, odnosno Mekki i Australiji.

Najava druge finalne utakmice za pobjednika Kupa BiH u futsalu: Nermin Kahvedžić FC Mostar SG, cilj dvostruka kruna

U srijedu 18. maja u tuzlanskom Mejdanu sa početkom u 20:15 sati odigrat će se druga finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između domaćeg sastava FC Salinesa i FC Mostara SG. Prvi susret u Mostaru je pripao sastavu FC Mostaru SG rezultatom 7:3.

Komšić jutros stigao na operaciju na neurohirurgiju KCUS-a

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić jutros je stigao na Kliniku neurohirurgije na Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kako nezvanično saznaje Raport.

Stranica 1 od 1638