Novi Konjic

Rezultati 16.kola A1 lige BiH: Poraz Konjica od Gračanice, Čelik u derbiju razbio Turbinu u Jablanici

Šesnaesto kolo A1 lige BiH nije odigrano kompletno, Bosna razbila IBU, Čelik slavio u Jablanici.

Otvoren Javni poziv Omladinske banke Općine Konjic za društveno korisne projekte i mikrobiznise

37 Omladinskih banaka ima na raspolaganju još 411.125 KM za projekte mladih! 

Javni poziv za učlanjenje u Alumni grupu Stariji brat starija sestra

Još uvijek smo starija braća i starije sestre!

Ivan Ivica Drljo: NE DIRAJTE MOJE KORITO

NE DIRAJTE MOJE KORITO!


Moje ime je Neretvica i živim u Klisu.

Rodila sam se beskrajno davno, vi ljudi niste ni postojali još.

Moje djetinjstvo je bilo nezamislivo teško, morala sam se probijat kroz čitavu planinu da sebi napravim korito kojim cu teći.

Većim dijelom tečem divlje i razigrano, a onda se odmaram šumeći polako ravnicom, uokvirena vrbama i livadama.

To su zadnji kilometri prije nego se stopim sa Svetom Rijekom po kojoj sam dobila ime, ja jedina, nijedna druga rijeka koja se spaja sa Svetom rijekom nije imala tu čast.

Da li ste svjesni toga vi čija sam polja stoljećima napajala i gasila vašu žeđ ne tražeći ništa zauzvrat osim da ne dirate moje sveto korito jer niste ga vi ni stvorili.

Da me ne pokušavate ukrotit i ubit pregrađujući ga, jer ako umrem ja umrijet ćete i vi.


 Ivan Ivica Drljo / Novikonjic.ba

Mešetari u gradačačkoj Zvijezdi: I to se dešava u bh. fudbalu

Kako smo saznali četvorica igrača člana Prve lige FBiH, Zvijezde iz Gradačaca su morali dati novac kako bi dobili slobodne papire (ISPISNICU) .Radi se o cifri blizu 8. 000 KM. To nam je potvrdio Salko Jazvin bivši igrač Zvijezde iz Gradačca.

" Već u 13. kolu nekoliko igrača pomenutog kluba je zatražilo sporazumni raskid ugovora zbog veoma loše situacije u klubu, pa tako i ja (Salko Jazvin). Dobili smo negativan odgovor i rečeno nam je da moramo donijeti novac. Javio sam se u Sindikat profesionalnih fudbalera i oni angažovali advokata, a i sve je išlo preko FS
Tuzlanskog kantona, on im je predočio ugovor koji mi je ponuđen na Islandu jer po pravilu igrač, amater ima pravo raskinuti amaterski ugovor ukoliko prelazi u profesionalce, odnosno dobiva profi ugovor. Pomenuti FS Tuzlanskog kantona je odbio zahtjev jer oni smatraju neopravdanim razlog za raskid ugovora. Izgleda da samo u Bosni i Hercegovini ta pravila ne važe. Tako sam bio prisiljen platiti svoju ispisnicu " riječi su Sakle Jazvina.

" Ovim putem bih želio upozoriti i sve igrače koji potpisuju amaterski ugovor u Zvijezdi i ostalim klubovima da prvo dobro razmisle gdje i šta potpisuju, a trenutna Uprava Zvijezde iz Gradačca treba dobro razmisliti i zapitati se kako se ponašaju i odnose prema igračima, a, ako žele neke zapažene rezultate kao klub.

Smatram da u svakoj situaciji treba ostati profesionalan. Svojim bivšim saigračima želim puno sreće i strpljenja u nastavku sezone, trebat će im ", riječi su Sakle Jazvina koji će u nastavku karijere nastupiti na Islandu u drugoligaškom klubu UMF Leikniru.


 

Ismet Nimanović

FK Klis danas u Vrapčićima igra drugu pripremnu utakmicu

U sklopu priprema za proljetni dio sezone na drugoligaškom Jugu fudbaleri Klisa iz Buturović Polja će u nedjelju 16. februara odigrati drugu pripremnu utakmicu sa aktuelnim prvakom Kantonalne lige HNK - a, ekipom Kruševa, utakmica se igra na pomoćnom stadionu FK Veleža Mostar, Rođeni od 16:30 sati.

Konjički prvoligaš Igman igra 4. pripremnu utakmicu protiv Travnika

U nedjelju 16. februara konjički prvoligaš Igman igra 4 pripremnu utakmicu protiv Travnika u Bijelom Polju kod Mostara .

Na Prenju povrijeđen planinar, bit će evakuiran helikopterom

Na planini Prenj u mjestu Lupoglav kako nezvanično saznajemo povrijeđen je Amer Keskin iz Jablanice, a u tijeku je njegova evakuacija.

Rezultati 17.kola Lige 12 žene: Trebinjke slavile protiv Konjičanki, favoriti nemilosrdni

Sedamnaesto kolo Lige 12 za žene obilježile su visoke pobjede favorita.

Uspješna akcija policijskih patrola: Nakon krađe automobila u Konjicu 19-godišnjak "pao" u Grabovici

Devetnaestogodišnji A.Z. iz Buturović Polja uhapšen je zbog sumnje da je na području Konjica prethodno otuđio vozilo „renault clio“ u vlasništvu Klas doo.

Stranica 1 od 591