ONLINE PREPORUKA GRADSKE BIBLIOTEKE NARODNOG UNIVERZITETA KONJIC

Poštovani čitaoci Gradske biblioteke Narodnog univerziteta Konjic, Konjic od četvrtka, 21. januara 2021.godine, preporučujemo Vam slijedeće naslove.....

U odjeljenju za odrasle Vam predstavljamo roman “Slika od dolara", Bisere Boskailo. Pred Vama je jedna neočekivana pustolovina izmedju jave i sna u bojama apstraktno religioznog romana, gdje kroz traženje izgubljenog blaga junakinja otkriva tajne sopstvenog univerzuma – oživljavanja sebe kao umjetnice u miješanju stvarnog doživljaja realnosti i fikcije. I kao u slikarskom svijetu kada prospeš boju, i igraš se sa njima, ne očekujući finalnost na platnu, isto tako se i u ovom romanu odigrava pozorišna predstava u magli života i smrti; igranje riječima, u nekom bezvremenom prostoru oživljavanje sebe, te stvaranje iluzije novog vremena gdje se vremenska dimenzija poput lepeze prostire i sastavlja prošlost, sadašnjost i budućnost.(Jasmin Ukić)

Draga djeco Vaše odjeljenje danas Vam preporučuje izbor priča bošnjačkih pisaca za djecu, autora Alije Hasagića Dubočanina i Muje Musagića.

Ova knjiga je lijepa preporuka koja će vam pružiti informacije o bošnjačkim pripovjedačima i njihovim djelima.

U ovom izboru je zastupljeno tek petnaest autora. Kroz njihove priče upoznavati ćete svoju kulturu i ljepotu pisane riječi. Sa ovim autorima susretati ćete se kroz cijelo školovanje s tim da će djela biti prilagođena vašem uzrastu.

Kroz ove autore otkriti će vam se sva ljepota djetinjstva, kad cio svijet može stati u vaš zagrljaj i u djetinje bistro oko.

Na kraju kad god pročitate jednu knjigu- ona oživi, a ako ispričate priču drugima onda knjiga postane glasna i govori vam stvari od kojih postaje, bolji i ljepši. I ta ljepota kojom se ogrijete u djetinjstvu, grijaće vas cijelog života. Tada, postaje vama jasno zašto je knjiga divan drug.

 

 

grad_bibliot_konjic_2.jpg


NU Konjic / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)