Adnan Elezović, pomoćni trener Igmana: U drugom dijelu sezone uz što bolje pripreme bolji rezultati

U Sportskoj dvorani "Konjičanka" prvi su sa pripremama za drugi dio sezone u m:tel Prvoj ligi FBiH krenuli na čelu sa šefom stručnog štaba Milomirom Šešlijom i njegovim pomoćnikom Adnanom Elezovićem fudbaleri konjičkog prvoligaša Igmana.


Prvoj ekipi je priključeno šest juniora koji su potpisali ugovore sa jednim od najstarijih klubova u Regiji, to su, Adem Kozić, Adin Zečić, Aldin Kraljušić, Salko Idrizović, Tarik Hero i Muhamed Herić . Prozivci su se odazvali, Sead Vrače, Mehmed Pajaziti, Benjamin Lukomirak, Senad Kašić, Zajko Zeba, Berin Alić, Faris Bajramović, Dženan Osmanović, Idriz Džafić, Maid Graho, Iris Mandžuka, Amar Sabljica, Vahidin Alešević, Ismet Pendek, Emir Hodžurda, Benjamin Šehić .

Klub su napustili, Marko Savinović, Benjamin Šehić, Alija Jamaković, Ajdin Mujagić, Rodrigo, Emir Tukić, Amar Mehić, Sabit Alispahić, Ermin Mešić .
Nakon prozvike u saradnji sa Team PFHSC izvršeno je testiranje mobilnosti, brzine i eksplozivnosti.

FK_IGMAN_KONJIC_SD_KONJIČANKA_1.jpg

Nakon završetka prozivke pomoćni trener konjičkog prvoligaša, Adnan Elezović nam je rekao : "Ovo testiranje predstavlja jedan pomak, jedan veći nivo kada su u pitanju pripreme i uopšte rad sa fudbalerima jer ovakvu vrstu testiranja, odnosno servisiranja igrača radi veoma mali broj ekipa, i to klubovi iz vrha koji sistemski
i planirano rade. Testiranje je urađeno da vidimo inicijalnu sliku čime raspolažemo da znamo prednosti, a i mane koje trebamo individualnim radom i programima popravljati da bi u konačnici dobili ono što želimo. Klub je na visokom nivou organizacije na čelu sa predsjednikom Džahidom Muratbegovićem, ali ga rezultati ne prate. Sami cilj ove polusezone je što bolje se pripremiti i pokušati rezultate približiti novoj organizaciji kluba", riječi su pomoćnog trenera Konjičana Adnana Elezovića .

- Sa kojim igračkim kadrom ulazite u proljetni dio sezone ?, upitali smo Elezovića .

"Na pauzi je otpušten veliki broj igrača koji nisu zadovoljili ukus struke.
Planirano je da se dovedu prava pojačanja koja će praviti prevagu, razliku na terenu. Za sada su tu Elvis Bibić i Armin Čubara iz TOŠK - a, koji su svojim veoma dobrim igrama skrenuli pažnju fudbalskih stručnjaka .
Pojačanja će sigurno još biti u narednom periodu na pozicijama, golman, veznjak i napadač ", kazao je Adnan Elezović

- Plan priprema !

" Što se tiče plana priprema, radit će se u Konjicu na terenu sa umjetnom travom gdje imamo optimalne uslove za rad i u Sportskoj dvorani "Konjičanka". 11. 02. 2021. godine je planiran odlazak na zejedničke pripreme u Blagaj, gdje ćemo odigrati i par utakmica i nakon toga slijedi povratak u Konjic. U prvom proljetnom kolu nas očekuje domaći susret sa Slavenom iz Živinica ", kazao je pomoćni trener FK Igmana iz Konjica, Adnan Elezović .


 Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)