NOVI NAČELNIK KONJICA JE OSMAN ĆATIĆ (SDA)

U borbi za mjesto načelnika općine povjerenje birača dobio je kandidat SDA, Osman Ćatić koji je osvojio preko 80% glasova, od ukupnog broja važećih glasova. 

Svoje biračko pravo ostvarilo je 12.225 ili 56,30% birača i sve aktivnosti na biračkim mjestima prošle su u najboljem redu.

Za portal Novikonjic.ba novoizabrani načelnik obratio se svojim kolegicama, kolegama, kandidatima stranke SDA, sugrađanima i medijima te dao sljedeću izjavu:

“Poštovane kolegice i kolege, kandidati Stranke demokratske akcije Konjic za Lokalne izbore 2020, kolegice i kolege koji ste vodili kampanju za ovogodišnje izbore želim Vam se svima iskreno zahvaliti što smo zajedničkim snagama dostojanstveno proveli aktivnosti u vrijeme priprema za izbore.

Pokazali smo da se i u specifičnim, otežanim uslovima pandemije koronavirusa, mogu uspješno voditi i realizovati  dozvoljene aktivnosti u skladu sa svim potrebnim epidemiološkim mjerama.

Drage moje Konjičanke i Konjičani zahvaljujem Vam se što ste danas pokazali odgovornost prema sebi, zajednici i generacijama koje žive i koje će živjeti u budućnosti u našem Konjicu tj. što ste obavili svoju građansku dužnost i glasali na Lokalnim izborima.

U ovom trenutku kada pristižu prvi preliminarni rezultati Lokalnih izbora za našu lokalnu zajednicu imam obavezu, da se svima koji su danas izašli na izbore zahvalim što su obavili svoju građansku dužnost, a posebnu zahvalnost upućujem svima koji su danas odlučili svoje povjerenje ukazati meni, kao kandidatu Stranke demokratske akcije za načelnika općine Konjic,  kao i  kandidatima SDA Konjic za Općinsko vijeće.

Vi ste garant da ovaj grad i općina imaju ljude koji žele i mogu  njegov razvoj u budućnosti učiniti snažnijim i jačim za dobrobit svih.

Hvala za podršku, hvala što u nama vidite prijatelje, sugrađanke i sugrađane od akcije koju imaju planove i žele ih ostvariti kako je to i naglašeno u našoj Izbornoj platform.

Svako dobro Vam želim, mnogo zdravlja i ličnog uspjeha na svim poljima, nadajući se da ćemo iz perioda pandemije koronavirusa izaći  svi zajedno snažniji i jači.” – poručio je Ćatić.

Novikonjic.ba

ocijeni
(11 glasova)