Knjiga “Badžije“ predstavljena na manifestaciji “Dani knjige, Konjic 2020.”

U galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja u Konjicu, Narodni univerzitet Konjic, u saradnji sa partnerom Yunus Emre Institutom iz Mostara, sinoć je priredio promociju knjige Badžije-pobožne muslimanke”, autorice, novinarke Sabine Voloder-Strinić.

Promotori knjige bili su dr. Mubina Moker, doktor perzijske gnostičke književnosti, koja radi kao voditeljica odsjeka za perzijski jezik i književnost Naučno-istraživačkog instituta “Ibn Sina” u Sarajevu, šejh Luan Strinić – diplomirani ekonomista, veliki ljubitelj pisane riječi, istoričar i pisac u slobodno vrijeme, stručni saradnik na knjizi Badžije- pobožne muslimanke, Sabina Voloder-Strinić – novinarka, autorica knjige Badžije-pobožne muslimanke. Kao gosti večeri, nastupili su Hikmet Hadžiabdić – poznati bosanskohercegovački učač ilahija i Ekrem Kahriman – najista, a moderirala je Esma-Zejneb Strinić.

badzije1-630x420.jpg

Prva autorska knjiga novinarke Sabine Voloder-Strinić je zbir novinarsko-istraživačkog rada na temu žene-sufije. Petogodišnji uporni rad koji je obuhvatio 54 knjiške jedinice i 22 sagovornika, bezbroj poučnih razgovora i prikupljanja savjeta i sugestija od eminentnih profesora i alima, zaokružen je u vidu knjige pod naslovom Badžije-pobožne muslimanke.

badzije2-630x420.jpg


 Konjic.live / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)