Koronavirus u OŠ Seonica: Zaražen jedan nastavnik, prelaze na online nastavu

Koronavirus ušao je u Osnovnu školu Seonica, potvrđeno je to na njihovoj oficijalnoj Facebook stranici - prenosi Konjic.live.


“Poštovani zaposlenici, učenici, roditelji učenika i prijatelji škole! Radi potpunog i istinitog informisanja dužni smo vam se obratiti i saopštiti da je jedan (1) zaposlenik-nastavnik naše škole pozitivan na koronavirus, Covid-19.

Testiranje je obavljeno 12.10.2020. godine,
a u utorak 13.10.2020. godine odmah-hitno u saradnji s epidemiologom HES službe Konjic od srijede 14.10.2020. godine prešli smo na online nastavu.
Stanje nije alarmantno ali traži mjere predostrožnosti i zbog toga smo uključili sve neophodne mjere da se što prije vratimo redovnim obavezama, a samim tim i redovnom održavanju nastave u školskim klupama. Utvrđeno je da navedeni nastavnik nije imao “blizak kontakt” sa ostalim nastavnicima i učenicima , ali će se ipak neki zaposlenici zbog sigurnosti testirati u toku sutrašnjeg dana.
Prema uputama koje smo dobili, online nastava će se izvoditi po utvrđenom rasporedu do 23.10.2020. godine, mada postoji mogućnost da se učenici vrate u školske klupe i znatno ranije.

Svim učenicima i nastavnicima želimo dobro zdravlje, uspješnu online nastavu smatrajući da ćemo poštivanjem svih epidemioloških mjera, kao i do sada biti ubrzo zajedno u našoj školi i školskim klupama. Svako dobro vam želimo!” poručili su.

Podsjećamo, u drugom valu, od 26. juna pa do danas na području Opštine Konjic evidentirano je 170 oboljelih, 121 osoba se oporavila od zaraze virusom Covid -19 , a trenutno su na području Opštine Konjic aktivna 49 slučaja zaraze virusom Covid-19 .


 Novikonjic.ba

ocijeni
(4 glasova)