REAKCIJA DRUGE OSNOVNE ŠKOLE NA SAOPĆENJE SDP KONJIC

Danas je svojim saopćenjem na Facebook stranici SDP Konjic obratio se sugrađanima i iskazao nezadovoljstvo podjelom zaštitnih maski sa logom preduzeća “Igman” djeci u JU Druga OŠ Konjic.

No description available.

U brzo je stiglo i izvinjenje SDP Konjic.

No description available.

O svemu navedenom oglasila se i JU Druga osnovna škola Konjic.

“Poštovani roditelji,

povod mog obraćanja je saopštenje SDP Konjic u kome je pomenuto moje ime. Želim da vjerujem da je to uradio bijedni pojedinac koji se sakrio iza stranke, jer u ovoj kao i u drugim ima divnih ljudi.

Prozvana sam kao direktor ove ustanove pa zato službeno Vam se i obraćam. Škola je javna ustanova i u njoj nema nikakvih stranačkih obilježja. Na vidnim mjestima istaknute su državne zastave i ponosim se njima.

Rado sam se odazvala pozivu gosp. Đahida Muratbegovića koji je u ime kompanije Igman donirao maske za učenike i zaposlenike. Niko do sada nije vratio masku i nije rekao da je ne želi, isto što ni zaposlenici svako jutro ne vrate učenike s ulaznih vrata koji su je zaboravili. Desetine ih je do sada podijeljeno.

Bezbroj puta kompanija Igman pomogla je našim učenicima. Radnici su se sami organizovali i donosili novac za užine, uplaćivali ekskurzije nikad nisu rekli kome. Novac je išao djeci kojoj je bio potreban.

Ovakav tekst ne pišu učenici naše škole jer oni znaju da nisu imali epruvetu, a ne opremu za kabinet hemije. Sada je imaju zahvaljujući kompaniji Igman koji su nam opremili kabinet davno prije predizborne kampanje.

Hvala kompaniji Igman što pomažu JU "Drugu osnovnu školu".

U posljednje dvije godine opremili smo kabinet muzičke kulture. historije i geografije,  biologije, salu za sastanke, počeli izmjenu podova u učionicama.

Gospodo moja draga, izvolite donirajte, opremite kabinete. Mi nikom nismo zatvorili vrata. U koje vrijeme ćete to uraditi, da li pripadate nekoj stranci ili ne to djecu ne interesuje. Kao društvo dužni smo im obezbijediti da vide epruvetu, kostur čovjeka, projektor u razredu, pametnu tablu u 21. vijeku.

Poštovani roditelji želim Vam svako dobro bez obzira kojoj stranci pripadate i da li uopće pripadate. Našu školu pohađa 860 učenika najboljih na svijetu, odgovornih, savjesnih, vrijednih...

Vi ih tako vaspitavate, a mi Vam u tome samo pomažemo.” – navodi se u saopćenju za javnost kojeg potpisuje direktorica, Munevera Tinjak.

 

Novikonjic.ba

ocijeni
(8 glasova)