NANOSE ŠTETU SVIMA Ćatić: Blokadom formiranja nove Vlade, HDZ nanosi ekonomsku štetu Federaciji

Šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta Osman Ćatić kazao je da blokada formiranja nove Vlade FBiH nanosi ekonomsku štetu ovom entitetu.

- Nakon udara pandemije koronavirusa, nastale su velike štete po privredu Federacije BiH. Za suočavanje sa ekonomskim posljedicama, potrebna je Vlada Federacije u punom kapacitetu, što trenutni saziv sigurno nije, jer su upražnjena dva ministarska mjesta - kaže Ćatić.

Nova vlada, smatra on, imala bi značajno veću energiju i kapacitet da povuče ekonomiju Federacije naprijed. Trenutna Vlada je okrnjena i stalno se nalazi u nekoj vrsti neizvjesnosti, iako premijer Novalić i ministri daju sve od sebe.

- Zbog HDZ-ovih blokada u formiranju nove Vlade ne možemo ostvariti dovoljno brz ekonomski razvoj što šteti svima, i Bošnjacima i Hrvatima i svim građanima FBiH. Sa novom Vladom, koja ne bi imala ovu vrstu političkih problema, te bi mogla raditi u relaksiranijoj situaciji, imali bismo snažniji razvoj, što građani trebaju i očekuju, i što se mora realizirati - zaključio je.

Izvor: Fena

ocijeni
(3 glasova)