ŽENE SDA KONJIC / POLITIČKA AKADEMIJA: Eksterna komunikacija u izbornoj kampanji

“Opštinska organizacija Žene SDA Konjic, u saradnji sa Kantonalnom organizacijom Žene SDA HNK i Političkom akademijom SDA BiH organizovali su sinoć edukaciju kandidata na temu "Eksterna komunikacija u izbornoj kampanji".

Predavač je bila doc.dr Semina Ajvaz.

Edukaciji je prisustvovao predsjednik Opštinske organizacije SDA Konjic i kandidat za načelnika g. Osman Ćatić, nosilac liste za OV g. Džahid Muradbegović, većina kandidata sa liste, predsjednica KO Žene SDA HNK Alisa Hajdarović, potpredsjednica KO Žene SDA HNK Dženisa Spahalić, te članice Izvršnog odbora Žene SDA Konjic.

Prisutnima se u ime domaćina obratila predsjednica Žene SDA Konjic, Dženeta Čorbadžić, koja se zahvalila svim prisutnim, a posebno predsjedniku OO SDA Konjic na svesrdnoj podršci.

Direktor Političke akademije SDA BiH g. Rašid Hadžović istakao je zadovoljstvo što je prepoznat značaj ovakvog vida edukacije kandidata i stavio se na raspolaganje za saradnju i pomoć u predstojećoj kampanji.

Doc.dr Semina Ajvaz održala je izuzetno interesantno i korisno predavanje, uz savjete kandidatima vezano za izbornu kampanju i komunikaciju sa biračima. Sa kandidatima je uradila i radionicu, te kroz prezentaciju pohvalila rad i kvalitet kandidata.

Prisutnima se na kraju obratila i predsjednica KO Žene SDA HNK, Alisa Hajdarović, koja je istakla važnost ovakvog vida edukacije kako kandidata koji su prvi put na listi, tako i onih koji su već imali prethodna iskustva. Istakla je da je uvijek vrlo korisno proširiti svoja znanja ili steći nova.

Na kraju je svim kandidatima, a posebno kandidatu za načelnika g. Osman Ćatiću poželjela puno sreće i uspjeha u predstojećoj kampanji. Do pobjede ako Bog da!” – saopćeno je iz Općinske organizacije žena SDA Konjic.

Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)