Konjic odigrao prve pripremne utakmicu, Edin Madžak prezadovoljan

Košarkaši Konjica već mjesec dana pod dirigentskom palicom šefa struke Edina Madžaka intezivno treniraju za početak sezone u A1 ligi BiH koji je po Košarkaškom savezu BiH planiran za drugu polovinu oktobra.


Konjičani su svoju prvu pripremnu utakmicu odigrali u Mostaru gdje su igrali protiv ekipe Pepisport, dok su drugu igrali na Ilidži gdje im je protivnik bio Igman Burch . Iako je rezultat u ovakvim utakmicama najmanje bitan, Konjic je pobjedio u oba meča , a rezulat protiv Igmana Burch bio je 72:51 za Konjic Trenera Madžaka koji je po svemu sudeći prezadovoljan do sada urađenim upitali smo kako teku pripreme i da li je zadovoljan novajlijama i mladim igračima.

- U Mostaru smo odigrali prvu zvaničnu pripremnu utakmicu protiv KK Pepisport. To je jedna veoma mlada ekipa kombinacija prošlogodišnjeg Studenta koji je bio ušao u Premijer ligu, ali su odustali zbog finansija. To je mlada i kvalitetna ekipa gdje igraju 3 ili 4 juniorska reprezentativca Hrvatske i BiH koju vodi iskusni stručnjak Denis Bajramović koji je poznat na ovim prostorima. Protiv Igman igrali smo timski pogotovo odbranu, pojačanja su opravdala očekivanja, a posebno raduje odlična igra mladih snaga. Neke naznake iz prošle sezone u A1 i A2 ligi gdje smo žrtvovali sezonu radi naših igrača daju rezultate.

Već na prvim utakmicama moglo se vidjeti da se rađa jedna mlada ekipa sastavljena od dominatno domaćih igrača čak devet, imamo dva pojačanja iz Jablanice ako možemo reći da su sa strane. Ante Čališ radi u Konjicu, a mladi Enis Zukić je također vezan za Konjic. Tu je i povratnik u naše redove Haris Hasagić, došao je Igor Gušić tako da je zaokružen roster za ovu godinu. Najviše me ipak raduje što smo igrali kolektivnu košarku, još smo u početnoj fazi priprema gdje moramo raditi na kondiciji . Raduje dobra igra naših mladih igrača. Vidjeli smo jednog novog Haruna Cokoju, jednog Brkana, Novalića, Mehanolija, najmlađeg Rijada Kozića koji je postigao svoje prve poene za seniore, to su sve igrači koji su igrali A2 i sazreli su igrati A1 ligu. Imamo nešto iskusnije kvalitetne igrače poput Hebibovića, Maksumića , Herića tako da sa novim igračima imamo dovoljno dobar roster da nemamo briga za igranje A1 lige.

Ova sezone će biti specifična, liga je podijeljena na dvije grupe. Nepoznanica je koliko ekipa ispada iz lige, a to zavisi od toga koliko će ekipa ispasti iz Premijer lige . Mislim da nećemo doći u situaciju da se borimo za opstanak. Situacije oko korone će diktirati kako će teći prvenstvo, a tu je i finansijski aspekt jer manje utakmica trebalo bi biti lakše. Mi smo u nepovoljnoj situaciji u gradu Konjicu, iako smo daleko najgledaniji klub ne tretiramo se u gradu kako bi trebalo. Nažalost teško dolazimo do ikakvih finansijskih sredstava, samo jednim entuzijazmom uprave kluba opstajemo, rekao je na kraju razgovora Edin Madžak trener KK Konjic.


Enver Nimanović

 

ocijeni
(0 glasova)