Pripreme za sutrašnji sajam NODAS-a „Žena ženi Konjic 2020“

Povodom priprema za sajam „Žena ženi Konjic 2020“ koji će se održati sutra 25.septembra 2020. godine sa početkom u 9 sati u Konjicu ispred Gradske džamije, razgovarali smo sa projekt menađerom organizacije NODAS Bekirom Omerbašić, koji je za Novikonjic.ba rekao:


-Danas smo tu da predstavimo sutrašnji sajam koji će biti održan u Općini Konjic. Sajam je dio projektnih aktivnosti organizacije NODAS u proteklom periodu tačnije od 1.jula kada je projekat počeo i trajat će sve do 31.januara 2021. godine. Unutar ovih projektnih aktivnosti su podržane žene iz tri projektne općine to su Konjic, Kladanj i Vlasenica. Po 20 žena je predviđeno da budu podržane sa jedinstvenim grantom od 3000 eura. Unutar ovih aktivnosti podržan je veći broj, konkrektno u Konjicu podržane su 24 žene do sada, bit će ih podržano još do kraja projekta.U Kladnju je podržano 25, a u Vlasenici do sada 23. Očekujemo da će ostati još projektnih sredstava koji će se trošiti direktno na korisnice odnosno na njhove grantove za razvoj njihovih poslovnih aktivnosti.Te poslovne aktivnosti će biti predstavljene ovdje na sajmovima i to je praktično i cilj ovih sajmova, rekao je Bekir Omerbašić.

Vrijednost projekta je 430.990 eura. Zahvalio bih se ovom prilikom našem domaćinu Lejli Halilović . Pored korisnica podržana su i tri udruženja iz ove tri projektne općine. Grantovi za udruženja bili su veći, iznosili su 12.000 , a trošili su se za razvoj njihovih kapaciteta. Udruženja će okupiti sve ove žene koje su podražane u projektu i ne samo njih i sve ostale zainteresovane žene koje se bave nečim. Ovim putem sve žene i druge ljude koji su zainteresovani i za rad udruženja i za rad NODAS-a da se priključe članstvu Udruženja "Žena ženi" ovdje u Konjicu, Lejla će ih primiti velikodušno , rekao je na kraju razgovora za naš portal Bekir Omerbašić projekt menađer organizacije NODAS.

 

 


Enver Nimanović / Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)