Printaj ovu stranu

Ćališ, Zukić i Gušić pojačali KK Konjic

Košarkaški klub Konjic pred novu sezonu u A1 ligi BiH koja starta u novom formatu doveo je tri veoma kvalitetna pojačanja.


Za klub koji sa klupe uspješno vodi Edin Madžak potpisao je Ante Ćališ koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Turbine iz Jablanice. Ćališ ima 26 godina, igra na poziciji krilnog centra, rođen je u Prozoru gdje je prije nekoliko godina bio najbolji sportista grada, igrao je uspješno u Hrvatskoj za Požegu gdje je također bio sportista grada i MVP hrvatske lige.

Za Konjic je postpisao i Enis Zukić sada več bivši igrač Turbine. Enis je rođen 1999.godine igra na pozicijama 1 i 2 , a i iza njega je veoma uspješna sezona u u timu iz Jablanice tako da je i on značajno pojačanje za Konjičane.

Treće također veoma vrijedno pojačanje je Igor Gušić koji je u Konjic došao iz ekipe Gen iz Sarajeva. Gušić ima 19 godina, visok je 210 cm igra na pozicijama krilnog centra i centra, a član je i juniorske reprezentacije BiH. Za Igora se interesovala i Vogošća, ali se on ipak odlučio za Konjic.

U Konjic se vratio Haris Hasagić koji je prošlu sezonu nastupao za sarajevski Gen, a ujedno je igrao i za drugi tim Konjica u A2 ligi. I Hasagić je značajno pojačanje za Konjic, a trener Edin Madžak sada ima respektabilnu ekipu sastavljenu uglavnom od domaćih igrača što mu je bio cilj kada je pred prošlu sezonu postao šef struke Konjica. U rosteru Konjica je devet domaćih igrača i tri sa strane, mada se i Ćališ i Zukić mogu smatrati domaćim jer već od prije rade u Konjicu.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)