Printaj ovu stranu

ŽKK Konjic pobjednik Grawe Konjic kup 2020

Proteklog vikenda u Konjicu u sportskoj dvorani Konjičanka održan je turnir za seniorski uzrast 1. Grawe Konjic kup 2020, kao pripremne utakmice za Premier ligu. Na turniru su učestvovale četiri ekipe, i to tri članice Premier lige ŽKK Jedinstvo Dženex Tuzla, ŽKK Jumper Zenica, ŽKK Konjic i jedna ekipa iz nižeg ranga takmičenja ŽKK Zrinjski 2010 Mostar koja sigurno kvalitetom i radom zasužuje svoje mjesto među najboljim ekipama u državi.

U prvom polufinalu sastali su se ekipe ŽKK Zrinjski 2010 i ekipa ŽKK Jumper i u jednoj veoma dobroj i uzbudljivoj utakmici, nakon dva produžetka pobjedu je ostvarila ekipa ŽKK Jumper . U drugom polufinalu sastali su se domaćin ŽKK Konjic i nekadašnji prvak Evrope, ekipa ŽKK Jedinstvo Dženex. I ova utakmica je bila veoma uzbudljiva i neizvjesna do samog kraja, a pobjedila je domaća ekipa.

U utakmici za treće mjesto između ekipa ŽKK Zrinjski 2010 i ŽKK Jedinstvo Dženex pobjedu je ostvarila ekipa iz Mostara.

U finalu su se sastale dvije ekipe koje u svom sastavu igraju juniorke i kadetkinje.U uzbudljivoj utakmici punoj dobrih poteza i neizvjesnosti do samog kraja, domaća ekipa je uspjela ostvariti pobjedu i tako osvojiti 1. GRAWE KONJIC KUP za seniorke.

Konačni plasman : 1.ŽKK Konjic , 2.ŽKK Jumper, 3. ŽKK Zrinjski 2010 , 4.ŽKK Jedinstvo Dženex .

Pored seniorskog turnira održan je 9. Women Konjic Kup koji ove godine zbog pandemije virusa Covid19, turnir nije imao međunarodni karakter.

Turnir se igrao za djevojčice rođene 2006. godine i mlađe. Na turniru je učestvovalo 6 ekipa, podijeljenih u dvije grupe. Pored ŽKK Konjic na turniru su igrale ekipe: ŽKK Tomislav Tomislavgrad, ŽKK Zrinjski 2010 Mostar, ŽKK Star Fojnica, ŽKK Tešanj Tešanj, ŽKK StarTz Tuzla. U dva dana vikenda viđeno je dosta lijepih poteza i dosta dobre košarke. Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa Star Tz Tuzla, drugo domaćin turnira ekipa Konjica, treće Tešanj.

Ostvareni su sljedeći plasmani :

1. Mjesto - ŽKK StarTz Tuzla

2. Mjesto - ŽKK Konjic

3. Mjesto - ŽKK Tešanj Tešanj

4. Mjesto - ŽKK Zrinjski 2010 Mostar

5. Mjesto - ŽKK Tomislav Tomislavgrad

6. Mjesto - ŽKK Star Fojnica

Za najbolju igračicu proglašena je Samira Hasanović iz StarTz, a najbolji strijelac turnira je igračica Konjica Sara Ramić.

 

 

 


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)