Džumhur izbačen sa Roland Garrosa

Damir Džumhur je potvrdio kako neće sudjelovati na Roland Garrosu jer je njegov trener Petar Popović bio pozitivan na testiranju na viruskorona. Džumhur vjeruje kako je rezultat lažan.

"Nažalost, moj trener Petar Popović je bio pozitivan na testu na koronu. Zbog toga sa izbačen sa Roland Garrosa i nemam nikakvu šansu da sudjelujem na turniru. On nije imao priliku da uradi drugi test i sigurni smo da je rezultat prvog lažan, jer moj trener već ima antitijela. Razočaran sam, ali ne mogu promijeniti odluku organizatora i moram nastaviti dalje" kazao je Džumhur..

Prema pravilniku turnira, svi igrači koji budu dijelili sobu sa zaraženom osobom iz svog tima biti će izbačeni sa turnira.Pored Džumhura, korona je izbacila još četiri tenisera i oni neće moći sudjelovati u kvalfikacijama.

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu će biti održano od 21. septembra do 11. oktobra uz ograničenu prisutnost gledalaca.

Damir je izjavio da će pravdu tražiti preko advokata: "To me boli, jer nisam dobio da se takmičim na turniru koji mi je drag i kojeg veoma volim. Naravno, sada jednostavno osjećam potrebu da ako se ispostavi da je moj trener bio lažno pozitivan, da tražimo pravdu. Nije to ono što će nas upotpunosti zadovoljliti. Nadamo se da ćemo nekako zadovoljiti pravdu i bitna stvar", kazao je Džumhur.

Naš najbolji teniser je nastavio:

"Šta bi se desilo da je ovo slučaj Rafaela Nadala ili Rogera Federera? Da li bi Nadala ili Federera izbacili s turnira, jer im je trener na jednom testu bio pozitivan? To nas jako boli, jer nisu pravila ista za sve. Čisto sumnjamo da bi nekog od velikih imena izbacili sa turnira. Te činjenice moram prihvatiti. Već danas ću čekati novi test koji je trener uradio i vidjet ću sa advokatima šta je najbolje. Drago mi je da sam dobio podršku Novaka Đokovića, koji me nazvao i rekao da je tu uz mene, i da je tu na raspolaganju. Vidjet ćemo test kakav bude danas, možda se nešto pozitivno desi", kazao je Damir Džumhur .


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)