Adela Čomor treća na polumaratonu u Mostaru, Emina Kavazović druga na 4 km

U Mostaru je jučer u subotu 5.septembra održan 4.Mostarski polumaraton na kojem je u ženskoj konkurenciji Adela Čomor član AK Pace Konjic osvojila treće mjesto sa rezultatom 1:28:21. Prva je bila Lucia Kimani rezultatom 1:24:58, druga Zoe Hamel 1:26:49.

Ivan Drčar sa rezultatom 1:13:06 prvi je bio u muškoj konkurenciji , drugoplasirani je bio Srđan Samardžić 1:17:52, a treći Alija Imamović 1:17:54.

Polumaraton se trčao certificiranom stazom preko sedam gradskih mostova što je postao i zaštitni znak ove utrke. Na samom startu utrke takmičari su obavezno nositi zaštitne maske, po ulasku u cilj utrke bilo je zabranjeno bilo kakvo okupljanje takmičara i gledalaca. Zajednički start imali su samo najbrži trkači, sa poštivanjem svih epidemioloških mjera.

Vrijeme se mjerilo elektronski, tako da ostali trkači nisu imati zajednički start nego su počeli utrku po izlasku iz autobusa. 4. Mostarski polumaraton održan jer uz posebne mjere sigurnosti. Zbog nemogućnosti provedbe higijensko epidemioloških mjera otkazana je i MONTE utrka za djecu.

Ove godine startni broj 1 na Mostarkom polumaratonu nosio je Đemal Kasumović, mostarac koji se iskazao mnogim volonterskim akcijama među kojima je i dugotrajno čišćenje Trim staze na Bijelom Brijegu poznate kao pluća grada Mostara i mjesta za trening velikog broja trkača. Ovom gestom organizatori su željeli Đemi zahvaliti za sve što radi za bolji Mostar.

U sklopu 4. Mostarskog polumaratona održana je i Humanitarna utrka građana za pomoć radu udruge osoba s Down sindromom.

U trci na 4 kilometra u muškoj konkurenciji prvi je bio Emir Hastor sa rezultatom 13:18, drugi Dejan Jakeljić 14:00 i treći Petar Mikulić 14:09, a kod žena prva je bila Alma Hrnjić 14:54 , druga Emina Kavazović iz AK Pace Konjic 17:07 i treća Lukrecija Krstičević 17:43.

Slogan utrke je „trčanje bez diskriminacije“ te se njime željela skrenuti pažnja na bavljenje fizičkom aktivnošću i sportom svih skupina društva.

 

 

hum_utrka_zene_mostar.jpg


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)