Novi politički subjekt u Hercegovini - Platforma za progres otvorila kancelariju u Jablanici

Platforma za progres je u Jablanici prisutna od početka 2019. godine, uz nekolicinu aktivnih članova i veliki broj simpatizera. Nedavno je lokalna organizacija Platforma za progres dobila i svoju kancelariju.

Platforma za progres Jablanica zajedno sa lokalnim organizacijama Platforme u Mostaru i u Konjicu, unutar regije Neretva, aktivno radi na pripremi kampanje za Lokalne izbore zakazane za 4. oktobar 2020.

Od 11. maja, Platforma Jablanica posjeduje i vlastite prostorije, otvorene za sve stanovnike općine Jablanica, al ii za sve ostale. Kancelarija se nalazi u ulici Pere Bilića, a građani se na licu mjesta mogu upoznati za programom stranke, te se obratiti povodom bilo kakvog pitanja ili inicijative za napredak lokalne zajednice. Ono što je bitno naglasiti jeste da Platforma za progres ne ubire sredstva iz budžetskih sredstava kao ostale političke organizacije, već se finansira na osnovu članarina i donacija njenih članova.

Platforma za Progres prisutna je i u Konjicu i broji 60 registrovanih iskri. Glavne aktivnosti Platforme za progres Konjic provede članovi općinskog odbora, a iskre iz Konjica su aktivne i u Političkoj akademiji Platforme za progress, te uzimaju učešće u svim važnijim događajima koje organizuje sama Platforma. Novonastala epidemiološka situacija u zemlji i svijetu spriječila je iskre iz Konjica u provođenju planiranih aktivnosti, ali se nadaju da će u saradnji sa rukovodstvom regije Neretva i uz podršku Centralnog ureda Platforme za progres u skorijoj budućnosti biti u mogućnosti da provedu aktivnosti koje će u fokus staviti mlade ljude.

Iz Platforme pozivaju sve građane BiH, a posebno mlade, da postanu članovi kolektiva te da se pridruže pokretu koji od BiH želi napraviti mjesto ugodno za život.

Ovim putem, Platforma za progres Konjic poziva i sve građane da se u subotu, 16. maja, 2020. godine, pridruže iskrama u mirnoj protestnoj šetnji u cilju iskazivanja nezadovoljstva povodom odluke CIK-a. Neophodno izvršiti pritisak na nadležne i ukazati na neophodnost održavanja izbora u Mostaru.

Simbolično, protestni marš će krenuti sa Španskog trga u 11:55h (pet do 12) i nastaviti putem centralne gradske jezgre. Staklena banka - Rondo šetalište i ponovo pored Gimnazije - Korzo, preko Mosta Musala, kroz ul. braće Fejića do Narodnog pozorišta.

Na protestnu šetnju dobrodošli su svi slobodni građani i građanke Mostara i drugih gradova BiH, uz napomenu da se svi moramo strogo pridržavati propisanih mjera o fizičkoj distanci i nošenja maski i rukavica.

Podsjećamo da je Platforma za progres ranije ove godine, već ponudila dokument pod nazivom Principi i rješenja za političko uređenje grada Mostara, kada smo  jasno i ponosno rekli da je Mostar platforma za progres BiH.


Novikonjic.ba


 Ovaj članak je sponzorisanog karaktera. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju, obratite nam se na: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

ocijeni
(1 glas)