KONJIC: NVO sektor pomaže u borbi protiv koronavirusa

FOTO: Općina Konjic, CZ FOTO: Općina Konjic, CZ

Već danima svojim nesebičnim radom ljekari, medicinsko osoblje, policija, volonteri, kao i mnogi drugi pružaju podršku i pomoć u borbi protiv koronavirusa i tako vraćaju nadu i vjeru u bolje sutra hiljadama konjičkih građana.


Konjičke nevladine organizacije 18. marta pokrenule su humanitarnu akciju “Život ne smije stati” u cilju pružanja pomoći sugrađanima treće životne dobi, a Štab civilne zaštite općine Konjic imenovao je danas i koordinatore nevladinog sektora: Edisa Macića i Selmu Hadžihusejnović.

 “Mi smo imali zvanični sastanak jutros u općini, kao i prvi izlazak na teren. Mobilni tim je posjetio jednu stariju sugrađanku u naselju Trešanica te na njenu molbu izvršio nabavku neophodnih potrepština za ishranu. Aktivnosti su provedene sigurno. Koristim priliku, da pozovem i ostale predstavnike NVO organizacija i udruženja, da se stave na raspolaganje sa svojim volonterima, a sve u cilju pomoći starijim i iznemoglim osobama sa područja naše općine. Sve aktivnosti radimo i koordiniramo sa Štabom civilne zaštite, a lokalna vlast osigurala je zalihe za volontere, uključujući maske, medicinske rukavice i dezinficijense.” – kazao je Edis Macić, koordinator volonterskih aktivnosti nevladinog sektora.

Napominjemo, nosioci aktivnosti su volonteri “Vijeća mladih općine Konjic”, Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije”, “Mreže mladih” IZ Konjic, Asocijacija mladih SDA, a danas su se ovom timu pridružili i članovi Odreda izviđača “Neretva”, Atletskog kluba “Pace”, Crveni križ, kao i profesionalno osoblje za pružanje prve pomoći.

Za sve građane s područja općine Konjic kojima je potrebna pomoć otvoreni su 24:00 sata kontakt telefoni:

1.) OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE: 121

2.) ADISA SALČIN: 062-781-350

3.) SELMA HADŽIHUSEJNOVIĆ: 061-271-915

Novikonjic.ba

ocijeni
(6 glasova)