Konjičanka Azra Nikšić proglašena za najperspektivniju košarkašicu Kantona Sarajevo

U Domu mladih u Sarajevu na Skenderiji u organizaciji Sportskog saveza Kantona Sarajevo održan je izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

Za najperspektivniju košarkašicu Kantona Sarajevo je proglašena Azra Nikšić, članica ŽKK Play Offa, rođena Konjičanka koja je prošla košarakašku školu U ŽKK Konjic.
Ona je prošle godine nastupala za reprenentaciju BiH U - 16 i U - 18, sa svojim klubom ŽKK Play Off je igrala polufinale prvenstva BiH, prvakinja je Kantona sa juniorkama i kadetkinjama, a na dvojnu registraciju je nastupila za ŽKK RMU Banovići i osvojila kadetsko prvenstvo BiH .

" Želim da se zahvalim svima bez čije pomoći ovo ne bih ostvarila, prvo roditeljima, za veliku podršku u svemu što radim, treneru koji me trpi i tjera dda radim više i jače, razrednici profesorima koji mi maksimalno izlaze u susret i naravno mojim najboljim saigračicama bez kojih ne bih ovo mogla postići. Ovo priznanje mi je veliki podsticaj da sada trenuram još više ", kazala je Azra Nkišić, sportsko ima koje treba zapamtiti .Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)