A1 liga 13.kolo, najave: Derbi prvenstva u Zenici, Konjic gostuje u Sarajevu ekipi Gen

U 13.kolu A1 lige BiH igra se derbi prvenstva u Zenici gdje Čelik dočekuje Bosnu Royal.

U zeničkoj Areni u subotu u okviru 13.kola A1 lige igra se derbi prvenstva. Čelik je klasiku bh.košarke domaćin ekipi Bosna Royal. U sudaru dvije prvoplasirane ekipe, nekada i velikih rivala u elitnom rangu takmičenja, domaći Čelik želi još jednu pobjedu nad velikim rivalom. Bosna Royal u dosadašnjem dijelu prvenstva ima samo jedan poraz i to od Čelika u Skenderiji tako da i Studenti žele da se revanširaju za taj poraz i osiguraju prvu poziciju. Očekuje se da će i zenička Arena biti dobro popunjena i na dobitku će sasvim sigurno biti ljubitelji košarke jer se očekuje spektakl.

U Hadžićima Bošnjak dočekuje ekipu Igman Burch u duelu ekipa koji imaju istovjetan skor od po šest pobjeda i poraza, čvrsto drže sredinu tabele i očekuje se zanimljiva utakmica neizvjesna do samog kraja.

U Sarajevu ekipa Gen domaćin je Konjicu. Sarajlije su Konjičane dobili na njihovom terenu, očekuju još jedan trijumf oskoljeni pobjedom u prošlom kolu na Ilidži, mada i ekipa Konjica koja je osjetno pojačana u nastavku sezone, ambiciozno putuje na ovo gostovanje.

Gračanica nakon pobjede u proteklom kolu u Brčkom u ovom kolu dočekuje ekipu IBU Spartans. Duel ekipa podjednakih kvaliteta tako da je i pobjednik neizvjestan.

Brčko Distrikt je domaćin ekipi Radnički Goražde. U ovom meču gosti su favoriti, igraju sve bolje i žele plasman u play off i domaćin ih teško može iznenaditi.

Turbina je gost ekipi Travnika. Jablaničani su veliki favoriti u ovoj utakmici, pobjedom žele da se učvrste na trećoj poziciji, a Travničani iako su fenjeraši igraju sve bolje i nadaju su drugoj prvenstvenoj pobjedi.

Parovi 13.kola:

Brčko: Brčko Distrikt – Radnički (25.01. – 18:oo)

Zenica: Čelik – Bosna Royal (25.01. – 19:oo)

Hadžići: Bošnjak – Igman Burch (26.01. 15:oo)

Sarajevo: Gen – Konjic (26.01. – 16:oo)

Travnik: Travnik – Turbina (26.01. – 18:oo)

Gračanica: Gračanica – IBU Spartans (26.01. – 19:oo).


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)