SDA Jablanica: Saopćenje povodom 27. godišnjice 44. brdske brigade

"Svim pripadnicima 44. brdske brigade 4. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima i svim patriotama u svoje ime i u ime Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Jablanica želimo uputiti iskrene čestitke povodom obilježavanja dvadeset sedam godina od formiranja naše brigade.

Herojska borba 44. brdske brigade i posvećenost ideji slodobne i jedinstvene Bosne i Hercegovine obavezuju nas da ne smijemo zaboraviti doprinos naše brigade u odbrambeno- oslobodilačkom ratu.

Na ovaj dan kada je zvanično stvorena snaga koja je herojski i časno branila svoju državu, njen historijski kontinuitet i zato imamo trajnu obavezu da čuvamo sjećanja na sve herojske uspjehe i podvige koje su, u toj neravnopravnoj borbi, ostvarili pripadnici 44. brdske brigade 4. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Sa željom da budućnost provedemo u miru, sreći i blagostanju, upućujemo vam iskrene čestitke u povodu godišnjice 44. brdske brigade." - poručili su iz OO SDA Jablanica


 Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)