Najava 9.kola A1 lige BiH: Konjic gost na Ilidži, dueli timova iz vrha

Deveto kolo A1 lige BiH donosi nam dva derbija, sudare ekipe iz samog vrha tabele, vodeće četvorke.


U Sarajevu prvoplasirana Bosna Royal domaćin je u Skenderiji trećeplasiranoj Turbini. Jablaničani iz kola u kolo igraju sve bolje, u dobrom su ritmu i sa neskrivenim ambicijama putuju na megdan lideru. Studenti su nanizali šest uzastopnih pobjeda, žele nastaviti seriju pobjeda i zadržati čelo tabele.

U Zenici drugoplasirani Čelik domaćin je u Areni četvrtoplasiranom Radničkom. Zeničani su igrama i rezultatima u posljednjim kolima istakli kandidaturu za sami vrh, dok su Goraždani nakon blistavog starta imali dva domaća kiksa protiv Bosne i Igmana, pa žele da se sa ovog teškog gostovanju vrate u pobjedničku kolotečinu.

Igman Burch nakon velike pobjede u Goraždu sa puno optimizma na Ilidži dočekuje ekipu Konjica, koja je u prošlom kolu dosta namučila Bosnu.

U duelu između Gračanice i Bošnjaka očekuje se neizvjesna utakmica timova iz sredine tabele, mada se može reći da je Gračanica kao domaćin blagi favorit.

U Živinicama ekipa IBU Spartans dočekuje fenjeraša Travnik i domaćin je veliki favorit u ovoj utakmici.

Predposljednji Brčko Distrikt kao domaćin dočekuje ekipu Gen. Mlada i poletna ekipa iz Sarajeva sa puno ambicija igra protiv bilo koje ekipe tako da i u Brčkom očekuje pobjedu.

Parovi 9.kola:

Živinice: IBU Spartans – Travnik (14.12. – 13:30)

Zenica: Čelik – Radnički (14.12. – 16:oo)

Sarajevo: Bosna Royal – Turbina (14.12. – 17:oo)

Gračanica: Gračanica – Bošnjak (15.12. – 18:oo)

Brčko: Brčko Distrikt – Gen (15.12. – 18:oo)

Ilidža: Igman Burch – Konjic (15.12. – 18:oo).


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)