Druga liga FBiH, grupa Jug: U Turbini zadovoljni polusezonom

Ekipa Turbine iz Jablanice prvi dio sezone u Drugoj ligi jug FBiH završila je na petom mjestu na tabeli. U 14 odigranih utakmica osvojeno je 22 boda, ostvareno 7 pobjeda, jedan remi i 6 poraza, uz gol razliku 23 data i 28 primljenih golova.

Ovakav plasman za popularne Turbose  može se smatrati uspjehom, pogotovo  kada se pogleda  da je u istom periodu prošle sezone Turbina osvojila samo pet bodova. Kao domaćin moglo se i bolje , pet pobjeda i porazi od Ljubuškog i Neuma, u gostima dvije pobjede , remi , četiri poraza. Najbolji strijelac ekipe je Edis Husović sa 10 postignutih golova i ovaj momak se pokazao kao pravo pojačanje.

Ipak najveće pojačanje za Turbinu je šef struke Adnan Ćupina, čovjek kako kažu u klubu koji živi fudbal. Postavljanje ovog  stručnjaka iz Sarajeva  za trenera pokazalo se kao pravi potez rukovodstva kluba. Ćupina je kao igrač nastupao za Šibenik, Željezničar, Sarajevo, Radnički Niš, a Turbini je kao trener vratio poljuljani pobjednički mentalitet. Iako svakodnevno vozari  preko 200 kilometara dnevno ništa mu nije teško i svi u klubu imaju samo rijeći hvale za njega.

U pauzi do proljetnog dijela sezone  Uprava kluba će u dogovoru sa stručnim štabom  odlučiti da li će dovoditi pojačanja u zimskom prelaznom roku i koji će igrači ostati u klubu.

Kada se sve sumira može se reći da je ovo bila uspješna polusezona za Turbinu iz Jablanice , a klubu se ne samo nadaju nego su i uvjereni da će drugi dio sezone biti još bolji i mnogo uspješniji i da će svojim igrama vratiti još više navijača na stadion “Salem Halilhodžić”.


Enver  Nimanović

ocijeni
(0 glasova)