Printaj ovu stranu

Filmovi sa 25. Sarajevo Film Festivala u Konjicu, ulaz besplatan

Pet najboljih filmova po izboru publike sa ovogodišnjeg, 25. Sarajevo Film Festivala na turneji su u tri bosanskohercegovačka grada tokom novembra – u Goraždu, Mostaru i Konjicu, zahvaljujući projektu “Sunčana strana Federacije BiH 2019”.

Filmovi će se prikazivati četvrtkom, petkom i subotom u terminima od 18 i 20 sati, a datumi projekcija u Konjicu su od 21. do 23.11. Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan! Projekcije filmova u Konjicu održavat će se u kino sali Narodnog univerziteta Konjic.

Publika će imati priliku pogledati filmove “Sin” Ines Tanović, čijom je svjetskom premijerom otvoren 25. Sarajevo Film Festival, “Diego Maradona” Asifa Kapadije – najbolji film programa “Summer Screen”, “Moje nevjerovatno ljeto sa Tess” Stevena Wouterlooda – najbolji film Dječijeg programa, “Medena zemlja” Ljubomira Stefanova i Tamare Kotevske – najbolji dokumentarni film i “Lijepo doba” Nicolasa Bedosa, najbolji film programa Open Air po izboru publike 25. Sarajevo Film Festivala.

Film “Sin” (2019., 106 min.) Ines Tanović ovogodišnji je kandidat BiH za nominaciju za nagradu Oscar. Svjetsku premijeru je zabilježio na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, gdje je prikazan u službenoj selekciji. Film prati Armana i njegovu porodicu, govori o ljubavi, porodičnim odnosima i osjećaju pripadnosti.

“Diego Maradona” (2019., 130 min.) Asifa Kapadije – priča iz snova za koju je valjalo platiti cijenu: o karizmatičnom Argentincu koji je volio izazove, na terenu izvodio čuda, ali je došlo vrijeme kad su se nad njim počeli nadvijati tamni oblaci…

“Medena zemlja” (2019., 85 min.) Ljubomira Stefanova i Tamare Kotevske o životu u jednom napuštenom makedonskom selu, običajima i novom vremenu i novim običajima koji dolaze…

“Moje nevjerovatno ljeto sa Tess” (2019., 82 min.) Stevena Wouterlooda o dječaku Samu kojem će poznanstvo sa nekonvencionalnom Tess promijeniti način razmišljanja. Ona će ga naučiti da porodicu treba cijeniti, a ne bježati od nje.

“Lijepo doba” (2019., 115 min.) Nicolasa Bedosa o muškarcu u šezdesetim, koji je dobio priliku vratiti se u prošlost. Odlučit će da ponovo proživi najljepšu sedmicu svog života – trenutak od prije 40 godina, kada je upoznao ljubav svog života.

“Sunčana strana Federacije BiH 2019” je turističko-kulturni projekt kojeg zajednički realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i agencija PRimera iz Mostara, a programi će se do kraja godine održavati u Sarajevu, Mostaru, Goraždu, Konjicu, Širokom Brijegu i Međugorju. Projekt sufinansira Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Ulaz na sve programe je besplatan.

 

RASPORED PROJEKCIJA:

KONJIC – Narodni univerzitet Konjic

  1. 11. // 20.00

Diego Maradona

22.11. // 18.00

Moje nevjerovatno ljeto sa Tess

22.11. // 20.00

Lijepo doba

23.11. // 18.00

Moje nevjerovatno ljeto sa Tess

23.11. // 20.00

Medena zemlja

poster_B2_konjic.jpeg


 Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)