KONJIC: Objavljen javni poziv za nominaciju kandidata za građanski aktivizam i razvoj demokratije

FOTO: Noć konjičkih volontera (arhiv, 2018.) FOTO: Noć konjičkih volontera (arhiv, 2018.)

Nezavisni portal Novikonjic.ba objavljuju javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja za građanski aktivizam i razvoj demokratije u 2019. godini.


Priznanje se dodjeljuje za veliki doprinos razvoju demokratije i građanskom aktivizmu u lokalnoj zajednici tokom 2019. godini i isto će biti dodijeljeno povodom obilježavanja Svjetskog dana volontera u Konjicu.

Priznanje se dodjeljuje već drugi put u Konjicu, a s ciljem motiviranja građana i građanki za jači angažman na promociji, poticanju i razvoju demokratije i građanskog aktivizma.

Prijedlog za dodjelu priznanja mogu podnijeti pojedinci/pojedinke, udruženja, institucije i ostale organizacije.

Obrazloženi pisani prijedlog za dodjelu nagrade treba sadržavati:

  • • opis aktivnosti i doprinosa kandidata/kandidatkinje na kojima se kandidatura zasniva (npr. istaknuti aktivizam u MZ, NVO, društvenim organizacijama, borba za ljudska prava, sigurnost i solidarnost i dr.);
  • • opis šireg značaja i uticaja tih aktivnosti na građanski aktivizam i razvoj demokracije;
  • • ukoliko je dostupna, popratnu dokumentaciju koja potkrepljuje navode kandidature (npr. biografija, press clipping i sl.).

Prijedlog za potencijalne laureate se podnosi u pisanom obliku do 25. novembra, s obrazloženjem i potrebnom dokumentacijom na sljedeće adrese: Novikonjic.ba, Civilnih žrtava rata broj 3., 88400 Konjic ili na email adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Organizatori najavljuju svečanost dodjele javne nagrade koja će se održati početkom decembra 2019. godine.

Novikonjic.ba

ocijeni
(31 glasova)