Memorijalni turnir “Stanko Petrović – Dževad Madžak” u Konjicu: Zrinjski i Lokomotiva pobjednici

Proteklog vikenda u Konjicu je održan  memorijalni turnir "Stanko Petrović - Dževad Madžak".

Ove godine  navršilo se deset godina od smrti Stanislava Stanka Petrovića jednog od najboljih košarkaša koje je Konjic  imao, kao i dvadestpet godina od smrti Dževada Madžaka, igrača koji je dao svoj život u odbrani naše domovine.

Memorijalni turnir se igrao u dvije kategorije  juniori i kadeti. U konkurenciji juniora nastupilo je  6 ekipa, a u kategoriji kadeta učestvovalo je 4 tima.

Juniori su svoje utakmice igrali u Sportskoj dvorani Konjic, a pored domaćima KK Konjica, učestvovali su: KK  Koš  Sarajevo, KK  Gen  Sarajevo, KK  Real Way  Sarajevo, KK  Igman Burch  Sarajevo i HKK  Zrinjski  Mostar.

Pobjednik u konkurenciji juniora je ekipa HKK  Zrinjski  Mostar, a  najbolji igrač turnira  je Matej Perković iz ekipe Zrinjski.

Rezultati:

Grupa A:  Konjic  - Real Wa   58:48,  Real Way  - Koš  55:84, Koš – Konjic  79:67.

Grupa B:  Gen  -  Zrinjski    67:70,  Igman Burch  -  Gen    65:98,  Zrinjski  -  Igman Burch   66:45.

Utakmice za plasman:

Za treće mjesto: Konjic  -  Gen  64:68.

Finale: Koš  -  Zrinjski   63:83.

U kategoriji kadeta nastupili su domaćin turnira KK  Konjic, KK  Lokomotiva  Mostar, KK  Gen  Sarajevo i HKK  Zrinjski   Mostar. Utakmice kadeta igrale su se u dvorani Srednje škole Konjic, a pobjednik je ekipa KK  Lokomotiva Mostar.  Hamza Hadžimešić iz KK  Gen  proglašen za najboljeg igrača turnira.

Polufinale:  Konjic  -  Lokomotiva 62:64,  Gen  -  Zrinjski  79:56.

Za treće mjesto: Konjic -  Zrinjski  47:56.

Finale:   Lokomotiva  -  Gen 77:75.


Enver  Nimanović

ocijeni
(0 glasova)