Zmajevi odradili prvi trening - Trojica fudbalera nisu trenirala, odlična atmosfera u timu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine gdje su započeli sa pripremama za kvalifikacione susrete za Euro 2020. godine.

Nakon okupljanja, nogometaši bh. reprezentacije obavili su prvi trening pred susrete sa Lihtenštajnom i Armenijom.

Na treningu bh. reprezentativaca, koji je za predstavnike medija bio otvoren prvih 15 minuta, prisustovali su svi igrači osim Denija Miloševića i Muhameda Bešića. Osim njih, nije trenirao ni povrijeđeni Zoran Kvržić.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine trenirali su u dobroj atmosferi, a tokom obraćanja medijima prije treninga, selektor Robert Prosinečki i napadač zagrebačkog Dinama, Amer Gojak rekli su kako je bitno da se u naredna dva susreta ostvari maksimalan učinak te da u timu vlada dobra atmosfera.

Na raspolaganju Robertu Prosinečkom nisu Pirić koji je povrijeđen, kao ni Kvržić, ali je Prosinečki naglasio kako ima dovoljno igrača na raspolaganju.

Izabranici Roberta Prosinečkog prvi susret igraju 5. septembra na Bilinom polju protiv Lihtenštajna, nakon čega putuju za Armeniju gdje će susret odigrati 8. septembra.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)