Printaj ovu stranu

PRIJATELJI KONJICA: Nakon školskih učila, medicinske opreme iz Danske donirane i specijalne vatrogasne uniforme

Šef vatrogasnih službi u Sjevernoj Danskoj Rene i Maj-Britt Sigvarsten u suradnji sa firmom Viking koja proizvodi vatrogasnu opremu donirali su jučer konjičkim vatrogascima 15 kompleta uniformi skrojenih po EU standardima u vrijednosti od 30.000 KM.

Ispred općine Konjic preuzimanju donacije prisustvovali su: načelnik općine Konjic, Emir Bubalo, sekretar općine Konjic, Fadil Tatar i šef Službe za vatrogastvo i civilnu zaštitu, Husein Hodžić.

"Mi imamo kontakt sa firmom Viking koja pravi te uniforme, tako da uvijek kada imaju višak tih odjela ili bilo kakve opreme, onda nas kontaktiraju i traže gdje u Bosni i Hercegovini i kome nedostaju ta odjela i tako ih pošalju. Vatrogasnu jedinicu Konjic smo posjetili i ranije i vidjeli smo šta im treba i to smo i donijeli." - kazala je za lokalni radio Konjic Britt Sigvarsten.

Ovo nije prvi put da stiže pomoć iz Danske za općinu Konjic. Podsjećamo, još 2012. godine Mensur Graca i Faruk Jakić (BH RADIO ODENSE i MOST-BRO) uputili su opremu i učila za nekoliko konjičkih osnovnih škola (Ribići, Seonica, Čelebići, Konjic..) i MIZ Konjic u vrijednosti od oko 10.000 KM što je rezultat nesebičnog zalaganja i posredovanja Udruženja "Volonteri i prijatelji konjičke regije", odnosno njihovog predsjednika, Adisa Muhibića. Početkom 2016. godine, donirano je 40 bolničkih električnih kreveta i medicinske opreme za prvu pomoć Općoj bolnici Konjic.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Hvala prijateljima iz Danske na još jednoj pomoći našem gradu.

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/index.php/bih/item/1075-danska-dijaspora-ponovo-u-akciji-za-konjic-stigla-medicinska-oprema-i-bolnicki-kreveti-opcoj-bolnici-konjic

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)