Printaj ovu stranu

Edo Maajka večeras zabavljao jablaničku publiku

U vremenu od 23. do 25. augusta 2019. godine u Jablanici se održava festival posvećen omladinskoj kulturi i aktivizmu pod nazivom ''PYAF''.

Pod sloganom ''From brave art to activism!“, festival nudi niz različitih sadržaja, od crtanja murala, kreativnih radionica, kazališnih predstava i izložbi do glazbenog programa namijenjenog prvenstveno bh. demo bendovima, a ulaz na sve sadržaje je SLOBODAN.

Festival PYAF već drugu godinu zaredom organizira Omladinski kulturni centar Urban Art i Omladinski klub Pod istim suncem.

''S ovim festivalom počinje bitka za hrabru umjetnost i aktivizam koja kreće iz Jablanice i širi se, nadamo se, preko cijele BiH. Naš cilj je dati mladima priliku i mogućnost da pokažu što znaju i žele ostvariti u svojoj zemlji, ali i unaprijediti omladinski aktivizam koji nam je itekako potreban. Osim toga, PYAF će ponuditi različite kulturno-umjetničke sadržaje svim zainteresiranim građanima i turistima u Jablanici. Nadamo se velikom broju posjetitelja s obzirom da se ulaz na festival neće naplaćivati'' poručili su iz organizacijskog odbora.

Svi mladi bh. umjetnici do 30 godina starosti, koji se bave crtanjem murala i promocijom omladinskog aktivizma, imali su priliku prijaviti se na sudjelovanje u festivalu, kao i demo bendovi koji imaju minimalno jednu autorsku pjesmu.

Izabrani umjetnici će svoje radove predstaviti publici u okviru festivalskog programa. Osim umjetničko-zabavnog programa na festivalu će biti održane i panel rasprave posvećene unaprjeđenju omladinskog sektora i aktivizma u BiH.

Jedan od ciljeva ovog događaja je uvezivanje organizacija civilnog društva sa predstavnicima donatorske zajednice, kao i kreiranje novih prijedloga projekata i aktivnosti omladinskog sektora.

Zabranjeno Pušenje i Edo Maajka u revijalnom dijelu programa svoje nastupe u revijalnom dijelu programa potvrdio je čuveni bh. reper Edo Majka kao i rock bend Zabranjeno Pušenje.

Tako su prve festivalske večeri, u petak, 23. augusta, nastupila 3 demo benda, nakon čega je uslijedio koncert Zabranjenog Pušenja i DJ After Party. Druge večeri, 24. augusta, nastupala su dva demo benda, grupa Činčila, Edo Maajka i završni DJ After Party.

Tijekom festivala će biti organizirana i besplatna radionica crtanja murala te DJ radionica.

Službeno otvaranje festivala upriličeno je u petak, 23. kolovoza na platou Muzeja ''Bitke za ranjenike'' s početkom u 12 sati kada će likovni umjetnici započeti svoju prezentaciju crtanjem murala na temu omladinskog stvaralaštva.

Održavanje festivala pomogli su: Bosnia and Herzegovina Resiliance initative – BHRI (glavni sponzor), kao i Federalno ministarstvo kulture i sporta i Općina Jablanica.


Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)