Najava, 3. kolo Prve lige FBiH, Igman - Olimpik

Jedno od iznenađenja proteklog kola je napravila ekipa konjičkog prvoligaša Igmana koja je nakon startnog poraza na domaćem terenu od TOŠK - a, gostovala u Gračanici gdje je ostvarila pobjedu protiv domaćeg Bratstva, 1:2.

U okviru 3. kola Prve lige FBiH, pulene trenera Fadila Hodžića na Gradskom stadionu u Konjicu u subotu 24. avgusta sa početkom u 17:00 sati očekuje veliki ispit, duel sa jednim od glavnih favorita za ulazak u elitu bh. fubala sarajevskim Olimpikom.

Pred ovu veoma važnu utakmica za oba rivala, šef struke Konjičana, Fadil Hodžić, za portal Novikonjic.ba je rekao:

"Svi smo svjesni da igramo sa jednim od glavnih kandidata za ulazak u elitu bh. fubala, Olimpikom koji je već u prva dva kola maksimalan. Mi moramo svi pružiti maksimum, izgarati na terenu, boriti se za svaku loptu, da bi savladali rivala kakav je Olimpik, to jest popraviti loš dojam sa startne utakmice protiv ekipe TOŠK - a. Ni pod koju cijenu ne smijemo ni pod razno odigrati tako loše kao protiv Tešnjaka. Optimista sam i subotnjom pobjedom protiv Olimpika ćemo potvrditi trijumf u Gračanici ", kazao je trener konjičkog Igmana, Fadil Hodžić.


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)