DŽAFEROVIĆ ODGOVORIO KOLINDI - GNUSNE OPTUŽBE

Sarajevo -- Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je za portal Klix.ba, reagirajući na izjavu predsjednice Hrvatske, kako je očito da nije Bosna i Hercegovina nestabilna, nego Kolinda Grabar-Kitarović.


U isto vrijeme član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao da izjave predsjednice Republike Hrvatske "predstavljaju gnusne optužbe koje nisu potkrijepljene nikakvim dokazima".

"Svima u Evropi i svijetu je jasno da se radi o lažima koje fabricira agresivna i ksenofobna politika zvaničnog Zagreba prema Bosni i Hercegovini i Bošnjacima koja ima sve elemente fašizma. Izjave predsjednice RH predstavljaju isti onaj propagandni vokabular kojim su se služili osuđeni ratni zločinci i rukovodioci takozvane Herceg-Bosne kada su pokušavali pravdati monstruozne zločine koje su činili nad Bošnjacima", rekao je Džaferović za Klix.

On naglašava da umjesto da se ogradi od posjete potpredsjednika Sabora Milijana Brkića osuđenom ratnom zločincu Bruni Stojiću, što bi učinila predsjednica svake civilizirane zemlje, Grabar-Kitarović je na ovaj način dala podršku toj politici udruženog zločinačkog poduhvata, koja je pravi izvor nestabilnosti i potkopavanja mira u regiji.

"Neka se predsjednica Republike Hrvatske pozabavi rastućom radikalizacijom i militantnim neofašističkim pokretima u svojoj zemlji, umjesto da se bavi tuđim dvorištem i napadima s ciljem nanošenja štete ugledu BiH", poručio je Džaferović.


(StarMo)

ocijeni
(0 glasova)