AKTUELNO Kupalište u Orahovici kod Konjica danas otvoreno: Sve su pokrenuli mladi ljudi

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

U mjestu Orahovica kod Konjica danas je grupa mladih ljudi iz ovog naselja svečano otvorila novoizgrađeno kupalište "Prezida", a pored plaže sagrađeni su šadrvan za odmor i odbojkaški teren.

Izgradnju kupališta pomogli su Institut za razvoj mladih "Kult", Kraljevina Ambasade Švedske, Mjesna zajednica Orahovica, Općina Konjic i NVO “Volonteri i prijatelji konjičke regije”.

Inicijativu pod nazivom “Plaža je uređena, svi na kupanje” pokrenula je 20-godišnja Lamija Mezit.

- Učinili smo boljim i ljepšim to mjesto za nas i sve generacije koje dolaze. Projekt je pokrenut s ciljem da na jednom mjestu okupi mlade ljude da bismo svi zajedno uživali u ljepotama koje im daje mjesto Orahovica - kazala je Mezit.

Ona je zajedno sa predsjednikom NVO VIPK, Adisom Muhibićem svečano presjecanjem vrpce otvorila kupalište “Prezida”.

- Čestitam svim mještanima Orahovice na pomoći koju su pružili našoj članici Lamiji Mezit u realizaciji ovog hvale vrijednog projekta. Nakon uspješne akcije našeg udruženja, tj. opremanja škole u selu Ribići kod Konjica prije nekoliko godina i ovaj današnji doprinos lokalnoj zajednici čini nas neizmjerno ponosnim. - kazao je Muhibić.

Redakcija portala novikonjic.ba pohvaljuje hvale vrijednu akciju mladih iz Orahovice i Konjica.

Novikonjic.ba-Avaz.ba

https://avaz.ba/vijesti/bih/503956/nasi-reporteri-obisli-su-bh-gradove-ovako-su-se-danas-na-plus-30-rashladivali-bosanci-i-turisti?stranica=3

VEZANA VIJEST: http://novikonjic.ba/index.php/bih/item/5253-pozitivne-vijesti-mladi-volonteri-u-mz-orahovica-ureduju-svoje-kupaliste

ocijeni
(22 glasova)