Printaj ovu stranu

AKTUELNO Konjički noćni cener – Molimo sugrađane i goste grada za saradnju

FOTO: Behir Balić i Mahir Mujić sa glavnim koordinatorima 70 redara 1-9 sektora FOTO: Behir Balić i Mahir Mujić sa glavnim koordinatorima 70 redara 1-9 sektora

Organizacioni odbor trke je u stalnom zasjedanju.

Na sastanku jutros u 7 sati, izvršena je analiza izvršenja svih zadataka, izdati dodatni zadaci određenim grupama i ponovo izvšen obilazak staze za trčanje.

Šef redara Behir Balić, za naš portal rekao je – Svi redari, prethodnih dana su se upoznali sa zadacima i biće na svojim mjestima u 17 sati. Imam devet glavnih koordinatora redara koji će zadužiti motorole, čunjeve, trake, ogradu, okrepu i drugo. Istakao bih odličnu saradnju sa, GSS, Hitnom službom i PU, koja će dati 60 policajaca,, da zajedno sa 70 volontera osiguraju red. Molimo građane da poštuju njihove upute kako bi Konjic izvršio planirane aktivnosti i proslavio se dobrom organizacijom trke na 10 kilometara.
Jutros su iz Tuzle i Živinica stigli prijatelji trke koji su se stavili na raspolaganje da pomognu u realizaciji trke. Ovakvu podršku iz cijele BiH pozdravljamo i zahvaljujemo svima.

FOTO: Sejo Ivković i Behir Balić

Sejo Ivković, koordinator volontera za logistiku – Jutros smo sve što je potrebno transportovali u sportsku salu,gdje će trkači od 12 do 19 sati preuzimati startne pakete. Operativni plan koordinacije redara se izvršava bez problema.Volonteri će od 16 sati u Sali prodavati brojeve za dječiju trku, a za građansku šetnju od 12 do 19 sati ispred Srednje škole.


Izmjena režima saobraćaja, 6.7. od 16 do 22 sata


Na dan trke, Noćni cener 10K, u subotu 6.7., u periodu od 16:00 - 22:00h doći će do izmjene saobraćaja u gradu Konjicu, te ovim putem molimo građane i goste grada, da ukoliko je to moguće, da dođu u Konjic do 16:00h, a ukoliko je dolazak planiran poslije 16 h, onda vas molimo da pratite upute organizatora i policije, saopštili su iz organizacionog odbora trke.

Molimo građane, turiste, turističke agencije i raft klubove da vrijeme polaska, dolaska i prolaska kroz Konjic prilagode ovim terminima, tj. da uvaže molbu organizatora i time daju svoj doprinos uspjehu ove značajne sportsko-humanitarne manifestacije.

Ukoliko u Konjic stižete vlastitim prevozom iz organizacionog odbora obavještavaju da možete koristiti slijedeće lokacije za parking mjesta: dvorana Konjičanka, Garden City, Bingo centar i Javna garaža "Partizanovo".

FOTO: Aldin Muminović, Semira Jablić, Neven Pejković, Velid Gagula, Sejo Ivković

Novikonjic.ba

ocijeni
(4 glasova)