Alija Imamović dolazi na konjički maraton

Proteklog vikenda je konjičku stazu od deset kilometara posjetio i pregledao profesionalni atletičar Alija Imamović, najbolji bh maratonac i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Za naš portal Alija je kazao - "Ovo je jedna od najljepših staza koje sam vidio do sada, jer se većinom proteže uz rijeku Neretvu. Pripreme i organizaciju trke vodi Mahir Mujić, iskusan maratonac i humanista, čovjek koji je sav u sportu, koji učestvuje na domaćim i međunarodnim trkama, što je garancija da će konjički noćni cener biti na visokom nivou i da će moći parirati svim trkama u državi, pa čak i u okruženju. U Konjicu očekujemo vrhunsku trku, jer dolaze najbolji bh maratonci" - rekao nam je prvak države u disciplinama maraton i polumaraton, mladić koji je na putu da ispunio normu za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Alija je rođen 1996. godine, trčanjem se bavi već osam godina, atletski je reprezentativac BiH, poziva građane Konjica i cijele Bosne i Hercegovine da 6. jula budu u gradu na Neretvi, da budu dio ove lijepe, pozitivne sportske priče.

Zabilježio M.ČUKLE / Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)