SDP JABLANICA Saopćenje za javnost - Dovodi se u opasnost zdravlje ljudi

"Šokirani saznanjem da otpad sa područja Grada Mostara, se dovozi na lokalnu deponiju Bukova u našoj Općini, OO SDP BIH Jablanica izražava zabrinutost i ogorčenje ovakvim postupanjem JKP Jablanica i jablaničke Općinske vlasti.

Ne možemo da vjerujemo zašto vlast u Općini Jablanica dovodi u opasnost zdravlje i živote građana Jablanice, a sve zarad neriješenih koalicionih odnosa SDA i HDZ, koji u Mostaru ne mogu riješiti niti elementarne životne probleme?

Građani Jablanice postali su taoci neriješenih političkih prilika u Mostaru, kao rezultat tridesetogodišnjeg braka SDA i HDZ.

Od nadležnih očekujemo da nam nedvosmisleno kažu ko je odgovoran i ko je dozvolio da se otpad dovozi na deponiju Bukova? Poražavajući je podatak da naša Općina procentualno prednjači po broju malignih - kancerogenih oboljenja.

Građane podsjećamo da je Integralnom strategijom razvoja planirano zatvaranje gradske deponije u periodu 2019-2021. Očekivani rezultat je da se do 2021.godine kruti otpad ne odlaže na lokalnoj gradskoj deponiji!

Zaprepašteni smo da su ovo dozvolili načelnik Općine i ministar za trgovinu, turizam i zaštitu okoliša HNK Ajdin Teletović! Dok se jablanička SDA bavi obnovom plakata na reklamnim panoima uz Gradski stadion Salem Halilhodžić, sa njima svojstvenim lažnim zahvaljivanjem, današnji postupak je njihova stvarna zahvala Jablanici, na što godinama ukazujemo.

OO SDP BiH Jablanica zahtijeva da se odmah obustavi odlaganje otpada na prostoru naše Općine i da se doveženi otpad vrati u Mostar, a od odgovornih tražimo neopozive ostavke zbog neviđenog propusta i ugrožavanja života stanovnika naše Općine." - kaže se u saopćenju SDP Jablanica.

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)