LJUBAV PREMA ATLETICI JAČA SVAKI DAN Po prvi put trkači iz Konjica učesnici 11. Trke prijateljstva u Srbiji (Kula)

Jučer su prvi put u historiji Konjica mladi trkači našeg grada na čelu sa bh. maratoncem i humanistom, Mahirom Mujićem otputovali zajedno na jednu utrku van granica Bosne i Hercegovine i vratili se sa zasluženim medaljama.

U ranim jutarnjim satima ekipa u sastavu: Aldin Muminović, Haris Mustafić, Jasmin Zalihić uz podršku Mahirovog oca, Ismeta Mujića krenula je u Kulu (R. Srbija cca.400 km) da trči utrku na 10 kilometara, U Tuzli su se pridružili trkaču, Mirzetu Valteru Haliloviću gdje su zajedno krenuli autobusom. U svojstvu dobrog domaćina srdačno je konjičku i tuzlansku raju dočekao Zdravko Misović, čovjek svjetskog renomea u atletici.

“Učestvovalo je preko 2.000 trkača, a iz BiH stiglo je oko 50 učesnika. Ljubav za atletikom se polako rađa u Konjicu što govori i podatak da su dvojica momaka danas i zvanično završili svoju prvu utrku i to baš distancu od 10 kilometara kao što je i Konjički cener. Čestitam momcima i radujem se budućim rezultatima škole trčanja koja će se uskoro i zvanično formirati u Konjicu.” – kratko je izjavio za naš portal Mahir Mujić, vođa tima.

REZULTATI:

1.) Haris Mustafić (prva trka) ostvario je vrijeme od 1:04:01 te zauzeo 335 poziciju od 601

2.) Jasmin Zalihić (prva trka) ostvario je vrijeme od 54:09 i zauzeo 197 poziciju u ukupnom poretku

3.) Aldin Muminović je ušao drugarski sa Jasminom u cilj i zauzeo 198 poziciju

4.) Mujić Mahir ostvario je vrijeme od 43:10 te zauzeo 47 poziciju u ukupnom poretku.

Redakcija čestita i želi puno uspjeha i medalja ovoj izuzetnoj sportskoj momčadi koja osvijetli obraz Konjica gdje god da se pojave.

Novikonjic.ba

ocijeni
(5 glasova)