Studenti Ekonomskog fakulteta "Džemal Bijedić" napravili marketing plan za "Garden city hotel" Konjic

Svake godine na Ekonomskom fakultetu "Džemal Bijedić" pod mentorstvom doc. dr. Veldin Ovčina studenti druge godine imaju priliku da pronađu problem, izrade marketing plan i ponude kreativna rješenja za navedeni problem.
Studenti druge godine Ekonomskog fakulteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, Midheta Memidžan, Selma Potur, Lejla Ćišo, Tarik Zuhrić, Majla Boloban su odlučili da naprave marketing plan za "Garden city hotel" Konjic.
"Kako hotel ima jako dobru ponudu ali slabu posjećenost, ne toliko dobru kakvu bi trebao imati, odlučili smo, da kao marketari potražimo rješenje za taj problem.
Kao uzrok tog problema mi smo vidjeli u tome da grad Konjic nije povezan sa drugim gradovima koji se ubrajaju u turističku zajednicu HNK, kao jednu od najpoznatijih destinacija na području Hercegovine (Mostar, Blagaj, Počitelj, Kravice).
Došli smo na ideju da bismo problem slabe posjećenosti Garden city hotela, riješili na taj način da povežemo grad Konjic sa navedenim destinacijama.
Na taj način bi i sam Konjic grad postao poznatiji i posjećeniji, kao i Garden city hotel, što bi dovelo do većeg broja gostiju u tom objektu.
Također smo predložili rješenja da se poveća promocija Garden city hotela na društvenim mrežama, kao i uvrsti određena ponuda sa popustima.
Mi smo se fokusirali na uslugu svadbe, koje se organizuju u njihovom restoranu, te smo izradili letak sa ponudom za svadbe, vizit kartice i pozivnicu sa njihovim logom" - poručila je Midheta Memidžan.
Midheta Memidžan / Novikonjic.ba
ocijeni
(3 glasova)