Potpisani ugovori između Fondacije Mozaik i četiri neformalne grupa mladih iz Konjica

U Općini Konjic upriličena je svečanost uručivanja čekova i potpisivanje ugovora između Fondacije Mozaik i četiri neformalne grupe mladih iz Konjica koji žele napraviti pozitivne stvari u svom gradu.

Grupe koje su sudjelovale ove godine u BiH kampanji i osvojile veliki broj glasova, te time osigurale finansiranje projekata su:

- "Medijska i informacijska pismenost mladih" ukupna vrijednost 2300 KM (a članovi grupe koji su sudjelovali u izradi projekta: Semira Jablić, Amir Ribić i Irma Kurtić),

- "Odjevni predmet u kontenjer" ukupna vrijednost 2.250 KM (članovi na projektu su Lejla Tiro, Dženan Špago i Amir Zahirović),

- "Čista rijeka za zdrav život" ukupna vrijednost 2.250 (članovi na projektu su Amina Nuhić, Sead Tufekčija i Elemdin Avdić),

- "Jedna fotografija – hiljadu riječi" ukupna vrijednost 2.250 KM, (članovi na projektu su Sejo Ivković, Dino Mešukić i Edis Spahović).

Ukupna vrijednost pomenutih projekata iznosi 9050 KM od čega općina sufinansira 3000 KM, Fondacija Mozaik 3000 KM dok doprinos zajednice iznosi 3050 KM.

Fondacija Mozaik već godinama s mladima radi na kreiranju dobre ekonomije u BiH, a u zadnjih deset godina je kroz program omladinske banke podržala društveno inovativne projekte neformalnih grupa mladih širom BiH. Podržano je ukupno 1.735 projekata u kojima je sudjelovalo 20.935 mladih poduzetnih volontera i volonterki.

Od aprila 2018. godine Mozaik je omogućio mladima u BiH i partnerima da budu uključeni u LONAC- regionalnu online/offline zajednicu za poduzetništvo i aktivizam u koju je trenutno uključeno više od 6.000 članova i članica. Ovom zajednicom Fondacija Mozaik želi mladima ponuditi brži i efikasiji način apliciranja na inovativne projekte od šireg društvenog značaja, pružiti priliku za pokretanje mikro ili društvenog biznisa, kao i investiciju za prototip.

Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)