Printaj ovu stranu

Konjički noćni cener 2019: Brzo, brže prijavi se za trku...

Općina Konjic zajedno sa bh. maratoncem Mahirom Mujićem, u okviru obilježavanja Dana općine, 6.7. organizuje prvu uličnu noćnu trku.

Svi prijavljeni do 17.6. učestvuju u bogatoj nagradnoj igri.

Ova masovna sportska manifestacija sve više dobija podršku sportaša, građana, medija i privrednika iz cijele BiH. Značajnu podršku pružili su sportski ambasadori trke, popularni bh sportisti Amel Tuka, Mirza Teletović i Damir Dzumhur. U široke i temeljite pripreme trke uključeni su profesori tjelesnog odgoja, učenici osnovnih i srednjih škola, roditelji, mnoge NVO, što garantuje uspjeh ovog značajnog sportskog događaja.

U okviru trke biće organizovana nagradna igra sa vrijednim nagradama, koje može dobiti svaki učesnik glavne trke na 10 km, koji se prijavi i uplati startninu do 17.6. A za tri vrste ili oblika učešća mogu se prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele BiH, odrasli, kao i maratonci rekreativci.

Detaljni podaci o trci, o nagradama, o načinu prijave kao i sve drugo može se naći na Facebook stranici https://www.facebook.com/Konji%C4%8Dki-no%C4%87ni-cener-453742991858029/ ili dobiti na telefon broj 062417172. Jedan od prijavljenih trkača Sanjin Žuljević, rekao nam je da bi najviše volio osvojiti ručak sa Mirzom Teletovićem.

Inicijator trke, maratonac i humanista, alfa i omega trke Mahir Mujić, za naš portal rekao je da se do sada prijavilo skoro 250 učesnika iz pet evropskih zemalja, zahvaljuje svima koji su se uključili u pripreme noćnog cenera, zahvaljuje firmama koje će pomoći održavanje trke, te poziva sve građane BiH i regije da se što brže prijave za trku i posjete ovaj lijepii gradić na Neretvi iz kojeg će ponijeti najljepše utiske.

ocijeni
(2 glasova)