PISMO DIREKTORICE Druga osnovna škola Konjic radi za dobro učenika

FOTO: JU II OŠ KONJIC, FB FOTO: JU II OŠ KONJIC, FB

Maturantima Druge osnovna škole Konjic otvorenim pismom podrške obratila se direktorica, Munevera Tinjak čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

Dragi maturanti, prije devet godina učiteljice su vas uvele u razred.

Od tada je krenula naša briga za vas dok ste u školi. Kada bi zakasnili na nastavu, mi smo praštali, kad bi se povrijedili na tjelesnom ili vas je možda nešto boljelo vodili smo vas u hitnu ili kući, kontaktirali roditelje.

Bili smo uvijek uz vas na izletima, ekskurzijama, pjevali i igrali s vama.

Dok ste vi plesali maturski ples u očima nastavnika svjetlucale su suze.

Zavoljeli smo vas kao svoju djecu, a isto tako i čuvali. Išli ste u najbolju školu. Dokaz za to je 2017/18. godina i osvojeno prvo mjesto u ukupnom plasmanu na kantonalnom takmičenju, a ove godine drugo. Taj izuzetan plasman donijeli ste vi sa svojim nastavnicima.

Svaki dan ste dolazili u školu čisti i uredni.

Znali smo da ćete se svečano obući na maturi i izgledati prelijepo.

Ovih dana svjedoci smo svakodnevne kiše i pljuskova, te da ne bi pokisli i takvi proveli nekoliko sati na maturi htjeli smo vas samo zaštititi.

I zato ti nastavnici, vaši razrednici i ako bi nekada i nešto uradili što bi izazvalo u vama negodovanje uradili bi za vaše dobro. Sigurno su vam prijatelji i ostati će.

U ime svih zaposlenika i u svoje lično ime želim vam svako dobro u životu.

Poštovani roditelji, hvala Vam na saradnji. Želim da Vaša djeca upišu školu koju žele, da rade posao koji vole i da su sretni u životu.

Direktorica"

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)