Printaj ovu stranu

JABLANICA Maratonac Mahir Mujić održao sastanak sa Turskim LOT Timom EUFOR-a

Foto: Novikonjic.ba Foto: Novikonjic.ba

Neumorni bh. maratonac i humanista, Mahir Mujić jučer je u Jablanici održao radni sastanak sa pripadnicima Turskog LOT Tima EUFOR-a.

On je razgovarao sa turskim glavnim narednikom, Rifatom Karapinerom o trenutnim aktivnostima koje provodi u saradnji sa općinom Konjic na organizaciji utrke na 10 kilometara, odnosno implementaciji projekta „Konjički noćni cener 2019“.

Sastanku su prisustvovali i Mujićevi saradnici: Sejo Ivković, glavni urednik portala Novikonjic.ba i civilni aktivista, Behir Balić, bivši načelnik bezbjednosti u ARBIH.

U narednom periodu očekuje se podrška projektu i od strane EUFOR-a, odnosno Turskog LOT Tima Jablanica o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Vrijedi spomenuti, da je pored sastanka u Jablanici Mujić zajedno sa pomoćnikom načelnika, Vahidom Alibegovićem u prijepodnevnim satima održao prezentaciju projekta u zgradi općine Konjic za direktore i nastavnike tjelesnog odgoja konjičkih osnovnih škola te je dogovoren slijed narednih koraka na upoznavanju roditelja i učenika za učešće u projektu.

Fotografija Radio Konjic.

(Foto: Radio Konjic)

Na oficijelnoj Facebook stranici događaja predstavljena je zvanična mapa trke Konjičkog noćnog cenera.

Fotografija Konjički noćni cener.

"Pored trase glavne trke na 10 kilometara, na mapi možete pronaći informacije o lokacijama kontrolnih tačaka, mjesta okrepe kao i ostale tehničke informacije kako bi vaš boravak u gradu na Neretvi bio maksimalno olakšan. Priča o Konjičkom noćnom ceneru širi se ekstremnom brzinom pa vas u narednom periodu očekuje i velika nagradna igra koju su obezbjedili naši sponzori."

Na trku se možete prijaviti klikom na link:
http://www.gbt-running.com/event/101

Fotografija Konjički noćni cener.

Fotografija Konjički noćni cener.

Fotografija Konjički noćni cener.

Fotografija Konjički noćni cener.

Novikonjic.ba nastavlja da redovno obavještava javnost o koracima koji se preduzimaju u organizaciji ovog velikog sportskog spektakla najavljenog za 6. juli ove godine u Konjicu, gdje se očekuje dolazak oko 400 trkača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regiona.

Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)