Printaj ovu stranu

RAZGOVOR S POVODOM: Uspješna Konjičanka Nafiza Mujić-Muminović, mrežna direktorica Farmasi kompanije

Konjic je posebno vikendom i ljeti pun novih lica.

Neki dođu na kafu, neki na izlet, neki iz svijeta dođu na odmor ili u posjetu rodbini. Međutim, Nafiza Mujić-Muminović nije ništa od navedenog, a sreli smo je na ulicama našeg grada i zamolili za kratki razgovor.

NK - Ko je Nafiza? Od kada ste u Konjicu?

MUJIĆ-MUMINOVIĆ: "Ja sam supruga, majka, domaćica i neko ko se trudi da na ovom teškom vremenu obezbjedi svojoj djevojčici ljepši život i veselije djetinjstvo. U Konjicu sam završila školu, radila nekoliko godina i zatim sam se preselila u Sarajevo gdje sam radila i živila sa svojim bratom. Tu sam upoznala svog sadašnjeg supruga i nakon što smo dobili našu princezu odlučili smo da se preselimo u Konjic radi mirnijeg i sigurnijeg života za naše dijete."

NK – Kako se i koliko Konjic promjenio u međuvremenu?

MUJIĆ-MUMINOVIĆ: "Mnogo se promjenio, ali na pozitivno. Mnogo je veseliji, izgradnja Kamene ćuprije i stari dio grada su vratili svjetlost Konjicu. Mnogo je više turista i zanimljivosti u gradu. Najviše me veseli što kada se izađe u grad ili kada nam neko dođe u posjetu ima šta da se vidi, ima se šta pokazati što nije bilo u tom sjaju i intenzitetu kada sam se odselila."

NK - Čime se Vi bavite u Konjicu?

MUJIĆ-MUMINOVIĆ: "Radim mnogo toga, a ono što bih istakla i čime se posebno ponosim je ručna izrada nakita koju sam započela sasvim spontano prije otprilike tri godine. Kao i svaka žena uvijek sam voljela nakit, a danas to pravim samostalno, nadograđujem sama svoje znanje i radim sa puno pažnje i ljubavi. Također se bavim, liderstvom i prodajom u Farmasi kompaniji, gdje trenutno imam status mrežnog direktora i moj tim broji preko 30 žena. U toku nam je i nagradna igra za sve dame sa područja Konjica, a nagrada je besplatno farbanje i šišanje u frizerskom salonu "ELLE". Detalji nagradne igre se mogu pronaći na mom Facebook profilu. Također ćemo ja i moj tim održati promociju naših proizvoda u srijedu, 29. maja s početkom u 16 sati u ulici Maršala Tita b.b. gdje su svi dobro došli da upoznaju nas i naše proizvode."

NK - Sigurno ste čuli za noćnu trku u Konjicu, koju priprema općina Konjic. Podržavate li brata Mahira, inicijatora trke i da li ćete i Vi učestvovati u istoj?

MUJIĆ-MUMINOVIĆ: "Podrška bratu je nupitna. On je maratonac, humanista, koji ima veliko iskustvo i mnogo uspješnih trka iza sebe pa će samim tim i konjičku trku sigurno organizovati na najbolji mogući način. Do sada je u svakom poslu bio uspješan pa vjerujem i sad u njega. Na prvom „Konjičkom noćnom ceneru“ će učestvovati moj muž Aldin. Na dječijoj utrci će učestvovati i moja kćerka, a ja ću učestvovati u šetnji."

Saznali smo još, da Nafiza već više od dvadeset godina ima dijabetes, ali uporna, vrijedna, mlada žena puna je energije i optimizma, što svuda pokazuje svojim pozitivnim stavom o životu i ljudima. Konjic je bogatiji za jednu mladu, zdravu i skladnu porodicu.

Puno uspjeha i sreće u svim poslovima želi joj redakcija portala Novikonjic.ba.

Fotografija Nafize Muminović.

Fotografija Farmasi.

RAZGOVARAO: Mirsad Čukle / Novikonjic.ba

ocijeni
(5 glasova)