Printaj ovu stranu

Delićev tim pohvalio rad konjičkog SDP-a

Sekretar OO SDP Konjic, Irfan Tabaković, koji je predvodio stranačku Općinsku izbornu komisiju oglasio se na svom Facebook profile, čiji sadržaj portal novikonjic.ba prenosi u cjelosti.

“Iza nas su još jedni unutarpartijski izbori za predsjednika SDP-a. SDP je ponovo pokazao da ima kapacitet i snagu da provede jedan ovakav demokratski proces. Jedina smo politička partija u kojoj predsjednika biraju svi članovi.

Drago mi je, da je članstvo prepoznalo dosadašnji rad i rezultate Nermina Nikšića i povjerilo mu drugi mandate, koji će nadam se, biti obilježen još boljim rezultatima SDP-a odnosno, pobjedom na narednim izborima.

Budući da sam u ovom izbornom procesu bio predsjednik OIK-a SDP Konjic imam obavezu da istaknem kako su izbori u našoj lokalnoj organizaciji protekli bez ijednog incidenta ili primjedbe.

Kandidat za predsjednika Edin Delić imao je tri posmatrača u Konjicu. Sva trojica iz Lukavca, dvojica na biračkom mjestu koji su se mijenjali, a jedan sa mobilnim timom.

Neposredno nakon brojanja listića i nakon što je birački odbor završio svoj dio posla pri polasku u Lukavac posmatrači kandidata Delića čestitali su nam na organizaciji, korektnom odnosu i prijemu te kako rekoše, nakon što su s nama proveli nekih 14 sati bez obzira koji rezultat bude poželjeli su nam sreću i da bi voljeli da svaka organizacija u SDP-u bude kao konjička.

To je svakako ogromna satisfakcija za sve nas u OO SDP Konjic, jer smo pored pobjede našeg Nermina sačuvali dostojanstvo i obraz kako organizacije, tako i našeg predsjednika.

Najveće zasluge za to svakako pripadaju našem predsjedniku OO SDP Konjic, Mustafi Alikadiću koji je učinio puno truda i vremena da danas imamo organizaciono izuzetno jaku organizaciju.

Naravno za to su zaslužni i svi ostali počevši od članova Predsjedništva i Opštinskog odbora, predsjednika osnovnih organizacija, naših vijećnika, poslanika, interesnih oblika i svih aktivista koji našu organizaciju čine ovakvom kakva jeste.

Kao sekretar OO SDP Konjic posebnu zahvalnost dugujem članovima biračkog odbora i OIK-a, ljudima iz sekretarijata kao i mobilnom timu koji su jučer odradili velik i težak, ali uspješan posao.

Puno bi mi trebalo da ih nabrajam, ali budući da smo mi u SDP-u drugarice i drugovi brzo ćemo se prepoznati.

Svakako da je sve ovo i obaveza da se nastavi dalje još intenzivnije na organizacionom i kadrovskom jačanju Opštinske organizacije kako bismo u potpunosti spremno dočekali naredne Lokalne izbore i konačno ostvarili rezultat kakav ova organizacija zaslužuje.

To možemo samo jedinstveni i složni.

I na kraju da se malo i našalim: Lijepo je biti dio organizacije u kojoj kad kažeš: "Predsjedniče!" najmanje dvojica se okrenu."

Novikonjic.ba

ocijeni
(6 glasova)